Μεγάλος Ζβέρεφ απέκλεισε τον Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals
2 years, 5 months ago
6

Τι κι αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς προερχόταν από οκτώ συνεχόμενες νίκες στο Tour; Τι κι αν δεν είχε χάσει ούτε set στη φάση των ομίλων των φετινών ΑΤΡ Finals;

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πρόσθεσε ακόμη μια μαγική εμφάνιση στο παλμαρέ του, κέρδισε τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου στον μεταξύ τους ημιτελικό και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Τορίνου!

Ο 24χρονος Γερμανός, δεν “λύγισε” από τον σπουδαίο Σέρβο, ούτε όταν το ματς οδηγήθηκε σε decider και μετά από 2 ώρες και 31 λεπτά μάχης, επικράτησε με 7-6(4), 4-6, 6-3, “σφραγίζοντας” τη ματσάρα με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, στον τελικό της Κυριακής.

Τρία χρόνια μετά την κατάκτηση του παρθενικού τίτλου του στο Λονδίνο (2018), ο Ζβέρεφ βρίσκεται ένα βήμα από το να κάνει δυο τα τρόπαιά του σε ΑΤΡ Finals, στην 5η συμμετοχή του στο θεσμό.

Για να φτάσει στην σπουδαία νίκη επί του Νόλε, ο Νο3 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, χρειάστηκε να πραγματοποιήσει σχεδόν αψεγάδιαστο ματς. Και το έκανε.

Για να καταλάβει κανείς πόσο σπουδαία παράσταση έδωσε στην Pala Alpitour ο 24χρονος, αρκεί και μόνο να αναφέρουμε πως έκανε λιγότερα αβίαστα λάθη από τον Τζόκοβιτς, σε αγώνα, μάλιστα, που κρίθηκε στα τρία sets.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Σέρβος δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα. Στα 29 αβίαστα λάθη σταμάτησε ο 34χρονος, σε πέντε λιγότερα (24) υπέπεσε ο Ζβέρεφ, που είχε και περισσότερους winners από τον αντίπαλό του (35 έναντι 27).

Τρομερά ψύχραιμος καθ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο “Σάσα” έφτασε σε επίπεδα… Τζόκοβιτς, στην αυτοσυγκέντρωση που είχε όταν χτυπούσε τις μπάλες και στις αντιδράσεις του στις δύσκολες στιγμές.

Πολλά breaks δεν είχε ο ημιτελικός. Μόλις δυο. Από ένα έκαναν αμφότεροι, με 1/4 break points μάλιστα και οι δυο. Ο Ζβέρεφ όμως, φάνηκε να το πιστεύει περισσότερο.

Στις δύσκολες στιγμές έβγαζε μπροστά την υπομονή και την οξυδέρκεια που τον διακρίνουν, “απέδρασε” από όλες τις απειλητικές καταστάσεις που του έθεσε ο Τζόκοβιτς και εν τέλει “έκλεισε” το ματς με ένα εμφατικό love service game.

Πλήγμα για τον Νόλε, το 2ο σερβίς του. Μόλις 13/32 πόντους κέρδισε εκεί ο Νο1 του ταμπλό. Σε αντίθεση με τον Ζβέρεφ που είχε 17/27. Φοβεροί αριθμοί, για Ζβέρεφ, που ξέρουμε πόσο ευάλωτος είναι στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού.

Αυτήν ήταν η 2η νίκη του Γερμανού κόντρα στον Τζόκοβιτς, μέσα στο 2021. Προηγήθηκε, η ιστορική του επικράτηση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: tennis24.gr