Παγκόσμιο υγρού στίβου, Ελλάδα-Ιταλία 14-12: Νέος θρίαμβος της Εθνικής πόλο γυναικών και πρόκριση στα ημιτελικά
2 months, 14 days ago
6

Η Ιταλία έπαιζε τα ρέστα της καθώς έψαχνε την τελευταία της ευκαιρία για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι… Ωστόσο όπως και στο Αϊντχόφεν και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έτσι και στην Ντόχα όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, η Εθνική γυναικών ήταν η νικήτρια και είναι ξανά στην κορυφαία τετράδα μιας μεγάλης διοργάνωσης έχοντας δύο ευκαιρίες για να εξασφαλίσει ένα μετάλλιο.

Αντίπαλος μας στον ημιτελικό θα είναι η Ουγγαρία (Τετάρτη 14/2, 16:30) την οποία επίσης είχαμε κερδίσει στο Αϊντχόφεν, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Ισπανία με τις ΗΠΑ.

Οι αθλήτριες της Αλεξίας Καμμένου έκαναν κατάθεση ψυχής, έχοντας χάσει τη Ελενας Ξενάκη από τη δεύτερη περίοδο (αποβολή με αντικατάσταση), αλλά με κορυφαία την Ειρήνη Νίνου που πέτυχε με πέντε γκολ έφτασαν στην σπουδαία νίκη.

Η Ελλάδα ήταν καταιγιστική, παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμη για να απολαύσει τον προημιτελικό και να υλοποιήσει το παιχνίδι της, δείχνοντας τις αρετές της σε άμυνα και επίθεση. Με ανθεκτικότητα σε δύσκολες στιγμές, όπου οι Ιταλίδες επιχείρησαν να αντιδράσουν, αλλά και ύστερα από το γεγονός ότι οι διαιτητές απέβαλαν με αντικατάσταση την Έλενα Ξενάκη στο 1:59 του δεύτερου οκταλέπτου, η Εθνική ομάδα είχε τον τρόπο για να μη χάνει το προβάδισμα και να φθάσει εν τέλει σε μια νέα μεγάλη επιτυχία που ανοίγει την όρεξη!

κοε-2α-ea972
κοε-5-41c91
κοε-3-e6304
greece-4-4b4a3
greece-2-8b89e

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Εθνική oμάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών παρουσιάστηκε με αυτοπεποίθηση και αυτό διαφαινόταν σε άμυνα και επίθεση, με τις Ελληνίδες διεθνείς να παίρνουν το προβάδισμα με δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω από την αρχηγό, Μαργαρίτα Πλευρίτου και τη Βασιλική Πλευρίτου (0-2). Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου, η Ειρήνη Νίνου έγραψε το 3-0 εκ νέου σε παίκτη παραπάνω, ενισχύοντας το «γαλανόλευκο» προβάδισμα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Ιταλία επιχείρησε να αντιδράσει, αλλά η ελληνική ψυχολογία ήταν αμετάβλητη και τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου έδειχναν σταθερότητα και υψηλό δείκτη συγκέντρωσης, σκοράροντας για το 4-1 με τη Μαρία Πάτρα, το 5-1 με την Νίνου και το 6-3 με την Ελευθερία Πλευρίτου, η οποία με πέναλτι έγραψε το 7-3, σε μια φάση (1:59), ωστόσο που αποβλήθηκε με αντικατάσταση η Έλενα Ξενάκη.
Στο 1:29 πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, η τρομερή Νίνου με σουτ από δεξιά σημείωσε το 10-6 με τον ελληνικό πάγκο να πανηγυρίζει. Κυριολεκτικά στο τέλος του χρόνου, η αρχηγός, Μαργαρίτα Πλευρίτου με σουτ από την περιφέρεια, τρέλανε την εξέδρα και σκόραρε για το 11-7.
Τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας Γυναικών, οι οποίες συνέχισαν με αυτοπεποίθηση και άνοιξαν εκ νέου τη διαφορά, σφραγίζοντας έτσι μια τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ύστερα από αρκετά χρόνια.
Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-4, 5-3

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι 2, Μπετίνι 2, Πικότσι 3, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοτσέρε 1, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 5, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου
ΗΠΑ-Αυστραλία 10-9
Ισπανία-Καναδάς 12-9
Ουγγαρία-Ολλανδία 13-12 πέν. (8-8 καν. αγ.)
Ιταλία-Ελλάδα 12-14

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου
Θέσεις 5-8
11:00 Αυστραλία – Καναδάς
13:30 Ολλανδία – Ιταλία

Ημιτελικοί
15:00 ΗΠΑ – Ισπανία
16:30 Ουγγαρία – Ελλάδα

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου
10:30 Αγώνα για θέσεις 3-4
16:30 Τελικός