Παναθηναϊκός: Υπογραφές για Βοτανικό – Μνημόνιο συνεργασίας Κυβέρνησης, Δήμου, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη
3 years, 5 months ago
6

Η Κυβέρνηση, ο Δήμος Αθηναίων η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Ερασιτέχνης και οι τράπεζες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του έκανε γνωστή την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής του γηπέδου των πρασίνων, καθώς και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, στον Βοτανικό.

Όπως αναφέρει το Sport24, την Παρασκευή (20/11) πραγματοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό βήμα για το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης, αφού μπήκαν οι υπογραφές σε μνημόνιο συνεργασίας των αρμόδιων φορέων του έργου, της Κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της “ΑΕΠ Ελαιώνα” (κοινοπραξία Alpha Bank – Τράπεζα Πειραιώς).

“Η διοίκηση της Περιφέρειας στηρίζει από την πρώτη στιγμή τη μεγάλη προσπάθεια για την εκκίνηση των έργων της διπλής ανάπλασης και θα συμβάλλει έμπρακτα στην υλοποίηση της επένδυσης, που αφενός θα αλλάξει ριζικά την όψη σε δύο ιστορικές περιοχές στην καρδιά της Αττικής και αφετέρου εξασφαλίζει στέγη, σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος σχολίασε μεταξύ άλλων: “Είναι μια ιστορική στιγμή για τον Παναθηναϊκό η σημερινή. Ένα όνειρο δεκαετιών, να αποκτήσει ο σύλλογος το σπίτι του, μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Ο Παναθηναϊκός αλλάζει επίπεδο με το γήπεδο στο Βοτανικό”, ενώ ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε: “Η Αθήνα, βήμα βήμα, κλείνει τους λογαριασμούς του παρελθόντος. Έργα πνοής και ανάπτυξης για την πόλη, που παραμένουν εδώ και δεκαετίες στα συρτάρια, μπαίνουν σε τροχιά δημιουργίας και ολοκλήρωσης. Ήταν στρατηγική απόφασή μας, η Διπλή Ανάπλαση να γίνει πραγματικότητα”.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

Με ιδιαίτερη χαρά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου της κατασκευής ποδοσφαιρικού γηπέδου αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη!

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης μπήκε από σήμερα σε νέα τροχιά με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας των αρμόδιων φορέων του έργου, δηλαδή της Κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της «ΑΕΠ Ελαιώνα» (κοινοπραξία Alpha Bank – Τράπεζα Πειραιώς) .

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει διαβάσει και ακούσει πολλά όλα τα προηγούμενα χρόνια για το θέμα του γηπέδου. Οι σημερινές εξελίξεις με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας και οι δεσμεύσεις των αρμόδιων φορέων, δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο.

Άπαντες περιμένουν την υλοποίηση των επόμενων σταδίων μέχρι να φτάσουμε στη στιγμή που θα ξεκινήσουν δουλειά οι μπουλντόζες στο Βοτανικό! Δέσμευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο όνειρο των φιλάθλων του συλλόγου: το δικό μας σπίτι, μια πράσινη αθλητική κυψέλη.

Ακολουθεί το αναλυτικό δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων που περιγράφει λεπτομέρειες του μεγάλου έργου:

«Ξεκινάει η Διπλή Ανάπλαση, μια μεγάλη χωροταξική και πολεοδομική παρέμβαση για τη δημιουργία δυο υπερτοπικών – μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών και άλλων συμπληρωματικών λειτουργιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων.

Για την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος συμφώνησαν η Κυβέρνηση, ο Δήμος Αθηναίων ως επισπεύδων και συντονιστής, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και η ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank & Τράπεζα Πειραιώς).

Το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μαλακατές, ο Γιάννης Αλαφούζος, μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης ως εκπρόσωπος της ΑΕΠ Ελαιώνας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

news247.gr