Ρεάλ Μαδρίτης: Εντυπωσιάζει το νέο Μπερναμπέου
3 years, 7 months ago
6

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει “ξεσπιτωθεί” φέτος, καθώς στο γήπεδο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” γίνονται εργασίες για μια ολική ουσιαστικά ανανέωσή του, ώστε να «αποτελεί μια μεγάλη πρωτοποριακή και παγκόσμια εικόνα».

Μεταξύ των καινοτομιών του, ξεχωρίζει η ισχυρή εξωτερική του εμφάνιση, καλυμμένη με ανοξείδωτο χάλυβα, επιφάνεια στην οποία μπορούν να προβάλλονται εικόνες και να παίζονται παιχνίδια φωτισμού.

Πρόκειται για ένα υλικό που θα περιβάλει όχι μόνο την περίμετρο του σταδίου, αλλά και την κινητή οροφή του. Ένα πολύ ειδικό κάλυμμα, όπως αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα lajuganda financiera,  με σταθερό και ανασυρόμενο τμήμα, το οποίο θα καθιστά δυνατή την προστασία του αθλητικού χώρου, σε περίπτωση που το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες. Σε μόλις 15 λεπτά, η οροφή μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει, κάτι που θα δώσει στο στάδιο μεγαλύτερη ευελιξία για τη φιλοξενία όλων των ειδών παραστάσεων.

Επίσης η νέα οροφή είναι μια δέσμευση για περιβαλλοντική αειφορία, αφού ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα 100% ανακυκλώσιμο υλικό, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη μείωση του θορύβου και της ρύπανσης του φωτός.

Ανάλογο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί για εμβληματικά κτίρια, όπως τους πύργους της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη. το μουσείο του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι , στο One World Trade Center στο Μανχάταν (Νέα Υόρκη) ή στον πύργο Cepsa, από τον Νόρμαν Φόστερ, στη Μαδρίτη.

newsit.gr