Σλούκας – Ξεπέρασε τον Τεόντοσιτς στη λίστα των σκόρερ του Ολυμπιακού
2 years, 5 months ago
6

Ο Κώστας Σλούκας με τους οχτώ πόντους που είχε στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ανέβηκε στη 16η θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού στη Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τους 1.051 και προσπέρασε τον Μίλος Τεόντοσιτς που είχε 1.043 στην τετραετία 2007-11. Ο Σλούκας πάντως άφησε πίσω του τον Σέρβο έχοντας 29 περισσότερα παιχνίδια (161 έναντι 132).

Στην ίδια λίστα, εκείνη των σκόρερ του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Σάσα Βεζένκοφ με τους 12 πόντους που είχε σήμερα έγινε ο 75ος που έφτασε τους 300.

Τρεις πόντοι αρκούσαν για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη προκειμένου να ξεπεράσει τους 1.500 στη 202η εμφάνιση του στη Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ολυμπιακός επέδειξε μεγαλύτερη πολυφωνία από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του στο φετινό Πρωτάθλημα αφού είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και ισοφάρισε το ρεκόρ περιόδου αφού τόσους είχε χθες ο Προμηθέας στη Νίκαια.

*Τον τίτλο του πρώτου σκόρερ των «ερυθρόλευκων» μοιράστηκαν με 12 πόντους οι Λούντζης, Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ. Ήταν η μικρότερη επίδοση πρώτου σκόρερ από την πλευρά του Ολυμπιακού, ως γηπεδούχου στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ από καταβολής επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Στο αντίστοιχο ματς της περιόδου 2009-10, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 92-72 έχοντας ως πρώτους σκόρερ τους Τζος Τσίλντρες και Λίνας Κλέιζα που είχαν από 13 πόντους.

 

in.gr