Σον Μπάρμπερ: Πέθανε στα 29 του ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ – Βίντεο, φωτογραφίες
3 months, 8 days ago
6

Θλίψη στον χώρο του στίβου προκαλεί η είδηση του θανάτου του Σον Μπαρμπέρ.

Ο Καναδός άλτης, που το 2015 στο Πεκίνο στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ, πέθανε σε ηλικία 29 ετών.

Πέθανε στο σπίτι του στο Κίνγκγουντ του Τέξας από «ιατρικές επιπλοκές», όπως δήλωσε ο ατζέντης του, ο οποίος δεν αποκάλυψε τα ακριβή αίτια.

«Είναι μια τρομερή απώλεια, ο Σον ήταν ένα άτομο που είχε πολλή καρδιά. Ήταν καλός άνθρωπος, γενναιόδωρος με τους άλλους. Το να πεθάνει κάποιος τόσο νέος, είναι δύσκολο να το αποδεχτείς» είπε μεταξύ άλλων ο ατζέντης του.

Ο Μπαρμπέρ είχε δηλώσει ανοιχτά, με ανάρτησή του στα social media το 2017, ότι είναι γκέι: «Ομοφυλόφιλος και υπερήφανος! Ευχαριστώ τους γονείς μου που με στηρίζουν τόσο πολύ. Συνεχίζω να ωριμάζω σαν άνθρωπος και έχω μία υπέροχη ομάδα υποστήριξης. Οι γονείς μου είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μου και με βοήθησαν πολύ τελευταία».

Το 2016 και πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο είχε βρεθεί θετικός σε χρήση κοκαϊνης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι συναντήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του με μια γυναίκα που γνώρισε μέσω του Craiglist. «Φιληθήκαμε στο στόμα και από το σάλιο πέρασε στον οργανισμό μου κοκαΐνη» ήταν ο ισχυρισμός του ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής των Καναδών, η οποία πείστηκε από τη δικαιολογία του αθλητή και του επέτρεψε να αγωνιστεί κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γεννήθηκε στις 27 Μαϊου του 1994 στο Νέο Μεξικό. Ο πατέρας του είναι από το Οντάριο και έζησε τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά.

Ήταν από τους ελάχιστους αθλητές που έχουν ξεπεράσει τα 6,00 μέτρα στο αγώνισμά του.