100 εγκλωβισμένοι σε σπίτια στα Mεγάλα Καλύβια Τρικάλων, αποκλεισμένο το χωριό – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
20 days ago
6

Τραγική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία, με τον νομό Τρικάλων να μην αποτελεί εξαίρεση. Τεράστια προβλήματα εντοπίζονται στα Μεγάλα Καλύβια , με το χωριό που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη να είναι αποκλεισμένο από όλες τις μεριές.

Όπως λένε κάτοικοι στο protothema.gr επί δύο ημέρες δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά, με τα τρία ποτάμια περιμετρικά του χωριού να έχουν σπάσει και τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει διαρκώς, την ώρα που βρίσκονται τουλάχιστον 100 εγκλωβισμένοι -ανάμεσά τους βρέφη και ηλικιωμένοι.

Από χθες νωρίς το απόγευμα –και ενώ έχουν ζητήσει την συνδρομή της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ– οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων προσπαθούν με τρακτέρ και όσα Μέσα διαθέτουν να βοηθήσουν τους συγχωριανούς τους, με διάφορους χώρους να φιλοξενούν αυτούς που δεν μπορούν να παραμείνουν στις οικίες τους, κάποιες εκ των οποίων έχουν αρχίσει και πέφτουν.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ στο χωριό βρίσκονται αποκλεισμένοι και δύο σμηνίτες οι οποίοι πήγαν με λεωφορεία για να βοηθήσουν στις μεταφορές αλλά έμειναν εκεί. Ακόμη και τα τρακτέρ των κατοίκων τα οποία επιστρατεύτηκαν, κόλλησαν κι αυτά.

Η ανησυχία είναι τεράστια, με κάποιους πιο ηλικιωμένους να λένε πως δεν έχουν δει παρόμοιες καταστάσεις στον τόπο τους από τότε που θυμούνται τη ζωή τους εκεί.

Μάλιστα εκφράζεται και ο φόβος για νεκρούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι επίσημο.

 

megala_kalyvia__14_
megala_kalyvia__15_
megala_kalyvia__16_
megala_kalyvia__17_