5 ξεχωριστά ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα
1 year, 8 months ago
6

Δεν είναι μόνο το ξακουστό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Η χώρα μας έχει σημεία που θα σας ενθουσιάσουν να απολαύσετε τη δύση του ηλίου, με υπέροχα χρώματα.

H Γαύδος

Στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, τη Γαύδο, με φόντο τον φάρο που κάποτε υπήρξε από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, αφού σε ορατότητα και κατασκευή ήταν ο δεύτερος καλύτερος του κόσμου, μετά από αυτόν στη Γη του Πυρός. Πλέον έχει ανακατασκευαστεί και λειτουργεί ως καφετέρια για όσους θέλουν να απολαύσουν τη θέα και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Διαβάστε επίσης: Κρανάη: Το άγνωστο πανέμορφο νησί της Ωραίας Ελένης, στην άκρη του Γυθείου

Η Κεφαλονιά

Απίστευτο ηλιοβασίλεμα στην Κεφαλονιά, στην παραλία Πετανοί στη Ληξούρι. Πρόκειται για μια από τις πολλαπλές πανέμορφες παραλίες του νησιού, στη δυτική πλευρά της χερσονήσου της Παλικής. Αριστερά και δεξιά της παραλίας θα δείτε δυο γκρεμούς, ενώ το ακρωτήσι στα δεξιά έχει πάρει την ονομασία «της κυρά Άννας», η οποία σύμφωνα με τον θρύλο πνίγηκε στο σημείο αυτό προσπαθώντας να σώσει το παιδί της.

Η Κέρκυρα

H Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας, χρωματισμένη με τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος. Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες περιοχές της Κέρκυρας, με τα πιο παγωμένα νερά, αλλά με υπέροχη θέα, που αποτελεί σίγουρη στάση όσων παραθερίζουν στο νησί. Γύρω από την Παλαιοκαστρίτσα, θα βρείτε εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες, αν και δύσκολα προσβάσιμες.

Το Πήλιο

Η εικόνα του ήλιου που δύει από την Άφησσο του Πηλίου, στις υπέροχες ακτές του Παγασητικού κόλπου. Στο χωριό αυτό συνδυάζεται αρμονικά το παραδοσιακό χρώμα του Πηλίου με νησιώτικα στοιχεία και το ηλιοβασίλεμα από εκεί μοιάζει μαγικό.

Η Αστυπάλαια

Το ηλιοβασίλεμα από την πανέμορφη Χώρα της Αστυπάλαιας, της «πεταλούδας» των Δωδεκανήσων, με την κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα. Για την ιστορία να πούμε ότι η Αστυπάλαια χωρίζεται στο Μέσα και το Έξω νησί, με μία αμμουδερή λωρίδα, το Στενό, μήκους 100 μέτρων. Αν δεν υπήρχε αυτή η στενή λωρίδα που τα ενώνει, θα μιλούσαμε για δυο ξεχωριστά γειτονικά νησιά.