87χρονη την έφερε σε απατεώνα που της ζητούσε 25 χιλιάδες και καλά για την κόρη της
3 years, 10 months ago
6

Άλλαξαν… τροπάρι οι απατεώνες που στοχεύουν ηλικιωμένους, καθώς πάλιωσε το κόλπο με τα υποτιθέμενα τροχαία συγγενικών τους προσώπων! Σε μια νέα εκδοχή της απάτης, επικαλούνται τα… φιλάνθρωπα συναισθήματα των υποψήφιων θυμάτων και ζητούν ενίσχυση για δικό τους πρόβλημα υγείας!

Αυτό έκανε μια 56χρονη Βουλγάρα, η οποία προσπάθησε να αποσπάσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από μια 87χρονη τηλεφωνώντας στο σπίτι της στο Ρέθυμνο και λέγοντας με κλάματα ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να χειρουργηθεί. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί ζητούσαν άμεσα 40.000 ευρώ για να την βάλουν στο χειρουργείο, αλλά η ίδια δεν είχε χρήματα και παρακάλεσε την ηλικιωμένη να την δανείσει!

Η 87χρονη αντιλήφθηκε αμέσως ότι πρόκειται για απατεώνισσα, ωστόσο για να την παγιδεύσει της έκανε… παζάρια, κατεβάζοντας το ποσό στα 25.000 ευρώ! Όταν η αλλοδαπή συμφώνησε, η ηλικιωμένη ειδοποίησε την Ασφάλεια και οι αστυνομικοί την συνέλαβαν μόλις εμφανίστηκε για να παραλάβει τα χρήματα. Η 56χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης με την κατηγορία της απόπειρας απάτης, ενώ αναζητούνται τυχόν συνεργοί της.