Α.Τσίπρας: «Ιστορική η συμφωνία των Πρεσπών» – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε ποιο ήταν το «καπάκι» που έκλεισε τον πολιτικό του «τάφο» Αντί να κάνει την αυτοκριτική του επαίρεται για την προδοσία
10 months, 25 days ago
6

Ο Α.Τσίπρας αποκάλεσε «Ιστορική την συμφωνία των Πρεσπών» με την οποία παρέδωσε στους Σκοπιανούς τα κληρονομικά και ιστορικά δικαιώματα της Μακεδονίας κατά την ομιλία του στο Ζάππειο, όπου και ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο απερχόμενος πλέον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν κατάλαβε, ή δεν θέλει να κατλάβει ποιο ήταν το «καπάκι» που έκλεισε τον πολιτικό του «τάφο» και ότι αυτή τη Συμφωνία είναι που τον οδήγησε στην πρωτοφανή διπλή συντριβή στις πρόσφατες εκλογές όπου για πρώτη φορά οι πολίτες δεν έκριναν την κυβέρνηση αλλά την… αξιωματική αντιπολίτευση!

Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αντί να κρίνετε και να φθείρεται πολιτικά μία κυβέρνηση στην εκλογική διαδικασία να κρίνεται η αντιπολίτευση. Είναι κάτι πρωτοφανές στα ιστορικά και δεν ξέρουμε αν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά.

Ο ελληνικός λαός δεν του συγχώρεσε ποτέ αυτή την προδοσία και αντί να κάνει την αυτοκριτική του αντίθετα δίνει επαίνους στον εαυτό του.

Στο Ζάππειο είπε επίσης:

«Μπορεί κάποιοι να χαίρονται μπορεί κάποιοι να λυπούνται αλλά τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα»,

«Θα υπηρετώ την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», τόνισε μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προτείνω την εκλογή νέου προέδρου από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είμαι υποψήφιος στην εκλογή προέδρου. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα. Είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος στην ιστορία αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Χρωστάω ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό, γι αυτό»

«Υπήρξα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστορικό κύκλο που κλείνει. Το βράδυ των εκλογών μίλησα για δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν».

«Δεν λαμβάνω εν θερμώ αποφάσεις. Οι αποφάσεις μου έχουν επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 pronews.gr