Αχαΐα: «Με λένε Πισπιρίγκου, με βρίζουν» λέει η 23χρονη μητέρα που έχασε τα δύο παιδιά της
7 months ago
6

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε η μητέρα των δύο βρεφών στην Αχαΐα, τα οποία πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών, αναφέροντας οτι δεν σέβονται το πένθος της, αντιθέτως τη βρίζουν και τη λένε «Ρούλα Πισπιρίγκου».

«Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Με λένε “Πισπιρίγκου“, παντού. Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι», είπε χαρακτηριστικά η 23χρονη στον Alpha.

Παράλληλα, μιλώντας για τα παιδιά που έχασε, είπε για το πρώτο βρέφος που πέθανε σε ηλικία 20 ημερών, πως «στο πρώτο κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος ύστερα από λίγο. Γεννήθηκε στον Άγιο Ανδρέα, έκατσε στη θερμοκοιτίδα και μετά το πήραμε. Δεν μας είπαν κάτι».

«Έμενα με έναν φίλο μου. Έκανε ξαφνικούς ήχους, σαν να πνιγότανε. Φώναξα κατευθείαν, πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και μού είπαν ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Φώναξα μία γυναίκα που έμενε δίπλα και μού είπε: “το παιδάκι φεύγει”», πρόσθεσε στη συνέχεια. «Το μωρό πέθανε στο Κέντρο Υγείας. Μου είπαν όταν βγήκαν έξω ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”». Σύμφωνα με τη νεαρή μητέρα, όταν το παρέλαβαν είχε σφυγμούς, αλλά δεν μπόρεσαν να το σώσουν.

Για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της και είπε ότι «άργησα να το μάθω. Δεν είχα δηλαδή τίποτα. Ούτε κάποια καθυστέρηση, ούτε να φαίνεται, τίποτα». «Δεν ήθελα να το “ρίξω”» και σημείωσε ότι «είχα γύρω μου ανθρώπους να με βοηθήσουν». «Ήταν κάτι που με έκανε να χαρώ. Εγώ δεν το πίστευα ότι “έφυγε” το πρώτο μωρό».

Εισαγγελική παρέμβαση

Υπενθυμίζεται ότι εισαγγελική παρέμβαση προέκυψε ως αποτέλεσμα στον «γρίφο» σχετικά με τον θάνατο των δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Αχαΐα, ενός βρέφους 20 ημερών και ενός μωρού δύο μηνών, σε διάστημα 15 μηνών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης.

Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας. Επιπλέον, η εισαγγελική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο – αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου – να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην «υπάρχουν σύννεφα».