Αγρίνιο: Αιφνίδιος θάνατος 27χρονου εθελοντή αρχιπυροσβέστη σε κατάσβεση
3 years, 6 months ago
6

Απεβίωσε ξαφνικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο 27χρονος εθελοντής αρχιπυροσβέστης Παναγιώτης Πλεξίδας, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη θέση Χαραυγή της Τοπικής Κοινότητας Καινούργιου του δήμου Αγρινίου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του, θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε δήλωσή του, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, αναφέρει πως «εκπροσωπώντας σύσσωμη την πυροσβεστική οικογένεια, εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και οδύνη για την απρόσμενη απώλεια του αξιόλογου και αγαπητού εθελοντή πυροσβέστη Πλεξίδα Παναγιώτη. Είναι υποχρέωσή μας να τον θυμόμαστε ως παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς και να τιμούμε την μνήμη του για όσα με συνέπεια και αυτοθυσία προσέφερε στην Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Στην οικογένειά του και στους οικείους του θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Με ανάρτησή του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζει ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα και η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας αποχαιρετά έναν ακόμα ήρωα. Τον 27χρονο Παναγιώτη, που τόσο άδικα, τόσο απρόσμενα, έφυγε τα ξημερώματα από κοντά μας, παλεύοντας με τους συναδέλφους του σε ενα ακόμη μέτωπο φωτιάς.

Στην καθημερινή μάχη με τις φλόγες, στον αγώνα για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των συμπολιτών μας, του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας, κάθε ηρωική ψυχή που φεύγει, μας δείχνει τον δρόμο. Γίνεται η απόλυτη παρακαταθήκη στην καθημερινή προσπάθεια να γινόμαστε όλοι καλύτεροι».

H Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για την απώλεια του εθελοντή αρχιπυροσβέστη εν ώρα υπηρεσίας. Όπως αναφέρει, «ο Παναγιώτης Πλεξίδας κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως εθελοντής πυροσβέστης στις 11/8/2011, υπηρέτησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και πριν λίγους μήνες είχε μετακινηθεί στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Παραβόλας Αγρινίου. Εργαζόταν ως ασφαλιστικός σύμβουλος και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους οικείους και στους συναδέλφους του».

Πηγή: naftemporiki.gr