Ακάρ: Να σωπάσει η Ελλάδα, για να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων!
3 years, 8 months ago
6

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, αλλά και της Γαλλίας, μετά την απερίφραστη καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας από την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη, εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Για να μειωθεί η ένταση, κάποιοι πρέπει απλώς να σωπάσουν. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, απλώς να σωπάσουν» είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, «καρφώνοντας» για μια ακόμη φορά τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της Ελλάδας και κατά των έκνομων ενεργειών της Άγκυρας στην Ανατολική μεσόγειο, καλώντας την ΕΕ να πράξει ομόφωνα το ίδιο.

Και συνέχισε: «Όσοι μπαίνουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν. Συνέστησε, δε, στην Ελλάδα, στην Ελλάδα, να σωπάσει, «για να μην γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων».

Νωρίτερα σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έφτασε στο σημείο να θέτει… όρους, για να σταματήσει να προκαλεί! «Τα στοιχεία που περιέχονται στην τελική διακήρυξη σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο και το ζήτημα της Κύπρου είναι προϊόντα προκατάληψης, δεν συνδέονται με την πραγματικότητα και στερούνται νομικής βάσης» υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης στην Κορσική.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος υποστήριξε ακόμη πως η Άγκυρα εξακολουθεί να είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις. Ο Ακσόι ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως η Ελλάδα πρέπει «να καθίσει χωρίς προϋποθέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία», ώστε να επιτευχθεί διάλογος και συνεργασία στην περιοχή, τονίζοντας ότι η Αθήνα… πρέπει να αποσύρει τα πολεμικά πλοία της από την περιοχή γύρω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, ώστε να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις!

Έθετε, όμως, και άλλους απίστευτους όρους. Αφού επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτή της Ανατολικής Μεσογείου, ζήτησε από την Ελλάδα να σταματήσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου, και να θέσει τέρμα στην αυξανόμενη πίεση στην «τουρκική μειονότητα», όπως την αποκάλεσε, της Δυτικής Θράκης

«Όταν η αλληλεγγύη είναι σωστή, γίνεται με το σωστό. Δεν υπάρχει αλληλεγγύη με το άδικο» κατέληξε, αφήνοντας αιχμές για τους συμμάχους της Ελλάδας.

Πηγή: protothema.gr