Αμερικανικές εκλογές: Ο Τραμπ με tweet αμφισβητεί για δεύτερη φορά το εκλογικό αποτέλεσμα
3 years, 4 months ago
6

«Πολύ περίεργη» χαρακτηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ την στροφή του εκλογικού αποτελέσματος σε βάρος του, η οποία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες σε πολιτείες-κλειδιά.

Με αυτόν τον τρόπο αμφισβητεί για δεύτερη φορά, από τα ξημερώματα σήμερα, το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Χθες το βράδυ βρισκόμουνα μπροστά, συχνά σταθερά, σε πολλές βασικές πολιτείες, τις οποίες σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ελέγχουν οι Δημοκρατικοί. Στη συνέχεια, μία προς μία, άρχισαν να εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο καθώς καταμετρώνται τα ψηφοδέλτια. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, και οι «δημοσκόποι» το κατάλαβαν εντελώς και ιστορικώς λάθος!» αναφέρει στο tweet του.

Απαντώντας στον Τραμπ και τους ισχυρισμούς του για διακοπή της καταμέτρησης, ο Τζο Μπάιντεν με tweet απαντά ότι «Δεν θα ξεκουραστούμε μέχρι να μετρηθεί η ψήφος όλων». 

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα, την ώρα που ο Μπάιντεν απευθυνόταν σε ψηφοφορους του στο Ντέλαγουερ και τους τόνιζε ότι θα πρέπει να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος προκειμένου να ανακηρυχθεί νικητής, ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριζε ότι «προσπαθούν να κλέψουν τη νίκη» ενώ λίγη ώρα αργότερα σε δηλώσεις του απο τον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ότι «Θα πάμε στο ανώτατο δικαστήριο και θα ζητήσουμε να σταματήσει η καταμέτρηση. Δεν θέλουμε να βάζουν νέες ψήφους στις 4 το πρωί».

protothema.gr