Άμεση ανταπόκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην έκκληση της 19χρονης Ραφαέλας που δίνει μάχη με τον καρκίνο
10 months, 26 days ago
6

Εκτός από τον καρκίνο έπρεπε να ασχοληθεί και με το νοσοκομείο στο οποίο θα μπορούσε να συνεχίσει την θεραπεία της, καθώς λόγω του νεαρού της ηλικίας της δεν μπορούσε να παραμείνει στο Παίδων Αγία Σοφία αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο.

Η19χρονη που δίνει μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου, έκανε μια ανάρτηση πριν από μερικές ημέρες, λέγοντας πως δεν μπορεί πλέον να νοσηλεύεται στο Παίδων Αγίας Σοφίας λόγω της ηλικίας της.

Η ανάρτησή της τράβηξε την προσοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι επικοινώνησαν -όπως αναφέρει η ίδια- τηλεφωνικά μαζί της και τη διαβεβαίωσαν πως θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της. Παράλληλα, φρόντισαν να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ώστε να λάβει την απαραίτητη θεραπεία για την υγεία της.

Μέσω ανάρτησής της, λοιπόν, η 19χρονη καρκινοπαθής θέλησε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για το ενδιαφέρον τους.

Όπως γράφει: «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους ανθρώπους που με σκέφτονται, νοιάζονται, προσεύχονται για εμένα και δίνουν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι στο Χιούστον. Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν “χάνονται” μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς».

Η ανάρτηση της 19χρονης καρκινοπαθούς που τράβηξε την προσοχή του πρωθυπουργού

Η 19χρονη Ραφαέλα, η οποία ενημερώνει τους πιστούς ακόλουθούς της μέσω των social media για την κατάσταση της υγείας της και περιγράφει όλο το «ταξίδι» της και την μάχη της με την ασθένεια, είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες μία ανάρτηση, στην οποία ανέφερε το πρόβλημα που προέκυψε με τη νοσηλεία της.

Όπως έγραψε: «Με διώχνουν από το παίδων Αγία Σοφία ,αναγκαστικά και από το όραμα ελπίδας με υποτροπή της νόσου και ξαφνικά ψάχνω για νοσοκομείο να συνεχίσω.. τώρα πλέον όταν δεν αισθάνομαι καλά θα πρέπει κάθε φορά να αλλάζω νοσοκομείο αναζητώντας ποιο εφημερεύει . Άρα στην ουσία που βρισκόμαστε; πουθενά! που ανήκω εγώ ; είμαι παιδί; είμαι έφηβη ; είμαι ενήλικας; τι ακριβώς είμαι; είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα.. και εγώ λιποθύμησα τρεις φορές προχθές. δεν νιώθω καμία ασφάλεια.. μου την πήρανε τώρα που την είχα πιο πολύ ανάγκη από ποτέ. δεν ήθελα να χαλάσω λεφτά για να πάω στο ιδιωτικό, διότι τα χρειάζομαι για το ταξίδι που θα κάνουμε στην Αμερική. δυστυχώς όμως είσαι δικασμένος κάποιες φορές και αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα όταν δεν έχεις την ασφάλεια που πρέπει. δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια, δε μου επιτρέπεται έχω όμως ΕΟΠΥΥ».