Ανακαλεί η Εισαγγελία – «Εκ παραδρομής» η κλήση Πολάκη για κατάθεση – Επικοινωνία Τασούλα με Γεροβασίλη
16 days ago
6

Ανακαλείται από την Εισαγγελία η κλήση του Παύλου Πολάκη να καταθέσει ανωμοτί μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη για συκοφαντική δυσφήμιση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανής παραδρομή των διατάξεων του Συντάγματος και του ΚτΒ

Μετά το σάλο και την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αντισυνταγματική η κλήση βουλευτή στην Ασφάλεια για τέτοια αδικήματα χωρίς προηγουμένως να έχει αρθεί η ασυλία του η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε ανακοίνωση που αποδίδει την κλήση Πολάκη σε προφανή παραδρομή.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής :

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλησεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

»Επ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

»Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλουμενο βουλευτή. Τουτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλης και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Για το θέμα μάλιστα υπήρξε επικοινωνία του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα με τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατά την οποία ο κ. Τασούλας ενημέρωσε την κα Γεροβασίλη ότι δεν έχει διαβιβασθεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Παύλου Πολάκη.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με την εισαγγελία, τού γνωστοποιήθηκε ότι ήταν προφανώς εκ παραδρομής και ότι έχει ανακληθεί ήδη η κλήση.

Νωρίτερα σήμερα, η κυρία Γεροβασίλη είχε στείλει επιστολή προς τον κ. Τασούλα, καθώς οργή είχε προκαλέσει στην Κουμουνδούρου το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης καλούνταν στην Ασφάλεια να δώσει ανωμοτί κατάθεση έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για συκοφαντική δυσφήμιση ο Μένιος Φουρθιώτης.

Πρωτοφανής κίνηση των δικαστικών αρχών

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής με αφορμή την κλήση του Παύλου Πολάκη από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή κίνηση των δικαστικών αρχών».

Ουσιαστικά στην επιστολή της η Όλγα Γεροβασίλη υποστηρίζει ότι παραβιάζεται το άρθρο 61 του Συντάγματος για το ανεύθυνο των βουλευτών καθώς οι διωκτικές ή ανακριτικές αρχές για να ενεργήσουν ανακριτικές πράξεις θα πρέπει να το κάνουν κατόπιν άδειας της Βουλής, κοινώς θα πρέπει να αρθεί η ασυλία του βουλευτή.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα η κα Γεροβασίλη καλεί τον πρόεδρο της Βουλής να ενημερωθεί για το εάν έχει έχει διαβιβασθεί στην Βουλή σχετική δικογραφία και «να περισώσει το κύρος του Κοινοβουλίου και να πράξει καθετί εντός των αρμοδιοτήτων του για την διαφύλαξη της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, ώστε να ανακληθεί η αντισυνταγματική και παράνομη κλήση βουλευτή, η οποία προσβάλλει βάναυσα τη Βουλή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο, αλλά και πράξη διολίσθησης σε αυταρχικές ατραπούς που υπονομεύουν την δημοκρατία».

Δεν θα πάει

Όλα ξεκίνησαν χτες βράδυ όταν ο Παύλος Πολάκης γυρνώντας στο σπίτι του -μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα-, βρήκε το ειδοποιητήριο σύμφωνα με το οποίο καλείται την Παρασκευη 19/11 στο κτίριο της Ασφαλείας Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» για να δώσει για να δώσει ανωμοτί κατάθεση.

Η κλήση αυτή του Παύλου Πολάκη γίνεται στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία εισαγγελέα λόγω της μήνυσης που κατέθεσε ο Μένιος Φουρθιώτης για «εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση» για αναρτήσεις του στο διαδίκτυο από το Μάρτιο του 2021.

Ο Παύλος Πολάκης σε μια οργισμένη ανάρτησή του για το ζήτημα αυτό αφού κάνει λόγο για απόλυτο εξευτελισμό της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας καταλήγει ότι πρώτον δεν θα πάει να δώσει καταάθεση την Παρασκευή, δεύτερον θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία του εισαγγελέα που διέταξε και των υπαλλήλων που υπέγραψαν την κλήση σε κατάθεση και τρίτον την αποστολή της εναντίον του μήνυσης από τον Φουρθιώτη στη Βουλή.

«Θέλω να δω 158 βουλευτές της ΝΔ και ένα του ΚΙΝΑΛ να ψηφίζουν την άρση ασυλίας μου επειδή έβγαλα στη φορά τις βρωμιές και τα λεφτά που πήρε ο Φουρθιωτης!!!» έγραψε χαρακτηριστικά.