Ανεύθυνοι παραγγέλνουν… καφεδάκια εν μέσω χιονιά (εικόνες+vid)
4 months, 4 days ago
6

Οργή έχουν προκαλέσει κάποιες εικόνες με πρωταγωνιστές διανομείς που προσπαθούν να παραδώσουν τις παραγγελίες τους εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς».

Η μεγαλύτερη μερίδα συμπολιτών μας, αποδοκιμάζει την απροκάλυπτη αδιαφορία μιας μικρής μειοψηφίας ανθρώπων που αδιαφορούν για τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται οι εργαζόμενοι στον κλάδο του delivery, μ’ αποτέλεσμα να καταθέτουν ανερυθρίαστα τις παραγγελίες τους.

Πριν λίγες ημέρες, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αττικής εστειλε υπόμνημα προς το Υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την απαγόρευση του delivery με μηχανάκι εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού.

Ειδικότερα, «άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας», καθώς και «άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας».