Ανεστάλη η απεργία των ναυτικών – Τέλος στην ταλαιπωρία, αναχωρούν τα πλοία
2 years, 10 months ago
6

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν  το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με αρκετό κόσμο να βρίσκεται για ώρες εγκλωβισμένος, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις και αρκετή ώρα, όπου οι επιβάτες περίμεναν στο λιμάνι, η  ΠΕΝΕΝ αποφάσισε να σταματήσει την απεργία και οι επιβάτες να μπουν στα πλοία και να ταξιδέψουν κανονικά για τον προορισμό τους.

Ενώ τα υπόλοιπα σωματεία ναυτικών, μετά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη είχαν αποφασίσει να μεταθέσουν τις κινητοποιήσεις για τις 10 Ιουνίου, η ΠΕΝΕΝ, επέμεινε και απέκλεισε από νωρίς το πρωί την είσοδο των πλοίων.  

Δεν έλειψε μάλιστα και η ένταση ανάμεσα σε απεργούς και ταξιδιώτες που αιφνιδιάστηκαν φτάνοντας στο λιμάνι.

Στα βίντεο και στις φωτογραφίες φαίνονται οι συγκεντρωμένοι επιβάτες που βρίσκονται έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star Delos» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα – Πάρο – Νάξο.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει: «Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν».