«Άνθρακας» ο θησαυρός του Ερντογάν – Τα παίζει όλα για όλα για εσωτερική μικροπολιτική
3 years, 7 months ago
6

Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι προσδοκίες του Ερντογάν. Λίγες ώρες μετά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις και τους πανηγυρισμούς για την μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ιστορία της Τουρκίας, τα αποτελέσματα δεν ήταν εκείνα που θα περίμενε η τουρκική κυβέρνηση.

Ο Σουλτάνος αν και έκανε επανελλειμένα λόγω για το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της Τουρκίας, για εκτόξευση της τουρκικής οικονομίας αλλά και για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου το 2023 φαίνεται να διαψεύδεται.

Οι ειδικοί αναφέρουν οτι θα χρειαστεί το λιγότερο μια δεκαετία για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το πιθανό κοίτασμα. Τα αναφερόμενα 320 δις κυβικά μέτρα που βρέθηκαν, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τις Τουρκίας μόνο για 7 με 8 χρόνια. Δηλαδή θα καλύψει το πολύ το 10% των ετήσιων αναγκών της Τουρκίας σε Φυσικό Αέριο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου ήρθε νέο χτύπημα για την παραπαίουσα Τουρκική Οικονομία. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναθεώρησε σε αρνητική την προοπτική της Τουρκικης οικονομίας από σταθερή που ήταν πριν, λαμβάνοντας υπόψιν την εξάντληση των συναλλαγματικών αποθεμάτων και την έλλειψη αξιοπιστίας της νομισματικής της πολιτικής παράγοντες που έχουν επιδεινώσει την προοπτική εξωτερικής χρηματοδότησης.

πηγή: newsone.gr