Αντιδράσεις στα social media με το σχόλιο του Μπιμπίλα για την υπόθεση Γεωργούλη
10 months, 13 days ago
6

«Γιατί η Χρονοπούλου κατήγγειλε το όνομά του τέσσερις μήνες μετά;» σχολίασε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Το σχόλιο του προέδρου του ΣΕΗ προκάλεσε αντιδράσεις από χρήστες του Facebook με κάποιους να αναφέρουν ότι ο Αλέξης Γεωργούλης θα έπρεπε να έχει «διαγραφεί προσωρινά μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης», ενώ μάλιστα έγινε λόγος και για «αντιμετώπιση των εγκλημάτων A la carte».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας εξέφρασε την άποψή του σχετικά με τις καταγγελίες της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ελένης Χρονοπούλου για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό προς το πρόσωπο του Αλέξη Γεωργούλη, σχολιάζοντας μία ανάρτηση που έκανε στα social media ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, Λευτέρης Πλασκοβίτης.

Ο κ. Πλασκοβίτης που μεταξύ άλλων είναι και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έγραψε χαρακτηριστικά πως «όσο αθώος ή ένοχος ήταν ο Φιλιππίδης όταν μάθαμε την ΠΡΩΤΗ καταγγελία θύματος, άλλο τόσο αθώος ή ένοχος είναι κ ο Γεωργούλης! Καταδίκες ή αθωώσεις αλλά καρτ κ ανάλογα με το κομματικό μας συμφέρον, είναι προστυχιά, είναι αθλιότητα κ Χρυσαυγίτικη νοοτροπία κ συμπεριφορά! Τέλος! ΥΓ1 Υπήρξα κ γω πολύ ωραίος κ επιθυμητός νέος, αλλά όποτε μου έλεγε όχι κάποια γυναίκα, το χειρότερο που έκανα ήταν να λέω, «εσύ θα χάσεις» και μάλιστα με χαμόγελο. ΥΓ2 Ο Γεωργούλης είναι μέλος του ΣΕΗ;».

 

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΗ έγραψε πως «το ζήτημα Λευτέρη μου είναι γιατί τον έστειλε ο κόσμος στην Ευρωβουλή, για ποιο λόγο τον έβαλε ο Σύριζα ενώ δεν είχε ασχοληθεί ποτέ ούτε με τον συνδικαλισμό, ο χρόνος που έγινε η καταγγελία, το γιατί δημοσιοποιήθηκε τώρα, το γιατί κατήγγειλε το όνομά του 4 μήνες μετά, αφού η ίδια είναι νομικός, γενικά όλη αυτή η ιστορία δεν μοιάζει καθόλου με των 2 καταδικασθέντων πρωτοδίκως, γιατί υπήρχαν γι αυτούς σωρεία σοβαρών καταγγελιών στο ΣΕΗ και την Εισαγγελία. Ο Γεωργούλης είναι μέλος του ΣΕΗ και του ΤΑΣΕΗ κι έχει βοηθήσει οικονομικά το ΤΑΣΕΗ με εκδηλώσεις που έκανε στα μαγαζιά που είχε τότε».

 

 

Ο κ. Πλασκοβίτης απαντώντας στα λεγόμενα του προέδρου του ΣΕΗ είπε πως «είναι άστοχα τα ερωτήματά σου» και πρόσθεσε ότι «δεν διάβασες την απάντηση της καταγγέλλουσας. Το αν έχει βοηθήσει ή όχι το ΤΑΣΕΗ δεν έχει καμία σχέση με αυτά που κατηγορείται και δεν ξέρω γιατί τα βάζεις εδώ».

 

 

Απαντώντας εκ νέου στον Λευτέρη Πλασκοβίτη, ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε: «Αν έρθει καταγγελία ή καταδικασθεί από κάποιο δικαστήριο τότε το ΣΕΗ βάσει καταστατικού θα κινηθεί. Προς το παρόν αναμονή. Στους άλλους που διεγράφησαν υπήρχαν έγγραφες καταγγελίες στο ΣΕΗ και φθάσαμε σε γενικές Συνελεύσεις για να διαγραφούν».

 

 

Μπιμπίλας: «Μην κάνετε σαν τους κανίβαλους»

Στο μεταξύ, ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε νέα του ανάρτηση όσον αφορά την υπόθεση Γεωργούλη, έγραψε τα εξής:

«Επειδή πολλοί βιάζονται και ασφυκτικά μας πολιορκούν ως ΣΕΗ κ εμενα προσωπικά για να πάρουν δηλώσεις για τη νέα περίπτωση καταγγελίας κατά του Ευρωβουλευτή Γεωργούλη που τυχαίνει να είναι και μέλος του ΣΕΗ κ ΤΑΣΕΗ, ας κάνουν υπομονή. Θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό μας, αλλά και το τεκμήριο αθωότητας. Μην κάνετε σαν τους κανίβαλους που βρήκαν κάτι για να το κατασπαράξουν», έγραψε o πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Και για όσους επιπόλαια με κατηγορείτε προσωπικά ως υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ, είστε τελείως άσχετοι αφού είμαι υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας που καταγγέλλει τα πάντα για όλα τα κόμματα. Ας σοβαρευτούμε, πάντα εξετάζονται οι καταγγελίες, πάντα περιμένουμε τα αρμόδια όργανα και τη δικαιοσύνη να λειτουργήσουν και μετά μιλάμε. Δεν θα γίνουμε μπαλάκι στα πολιτικά παιχνίδια και στις σκοπιμότητες κανενός. Σεβόμαστε τα φερόμενα ως θύματα και αναμένουμε. Εξάλλου, δυστυχώς, τέσσερις ως τώρα ευρωβουλευτές μας διαφόρων κομμάτων μας έχουν εκθέσει στην Ευρώπη ανεπανόρθωτα», κατέληξε ο Σπύρος Μπιμπίλας.