Απατεώνες το «έπαιξαν» αστυνομικοί και πήραν χρυσό και κοσμήματα €60.000 από σπίτι στην Κηφισιά
3 years, 5 months ago
6

Στις 11 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 5:30 το απόγευμα, δύο άνδρες Αλβανικής καταγωγής και ένας Έλληνας, εμφανίζονται έξω από ένα σπίτι στην Κηφισιά, μέσα σε μία μεγάλη BMW Χ3. Οι τρεις άνδρες μπαίνουν στο σπίτι επί της οδού Ευρυάλης και λένε τα εξής όταν συναντούν τον ιδιοκτήτη: «Καλημέρα σας. Αναζητούμαι τον γιο σας για να τον συλλάβουμε!».

Οι τρεις δράστες εμφανίσθηκαν ως «αστυνομικοί» της Οικονομικής Αστυνομίας oι οποίοι υποτίθεται ότι ερευνούσαν την «εμπλοκή» του γιου του σε ηλεκτρονική επίθεση σε Τράπεζα, απ’ όπου τάχα υφάρπαξε πόσο της τάξης των 6.000.000 ευρώ. Εκείνος τότε σαστίζει και καλεί τον γιο του.

Ο τελευταίος τηλεφωνεί στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. Το protothema.gr παρουσιάζει σήμερα λεπτομέρειες από την δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία τα μέλη της σπείρας με πρόσχημα ότι είναι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» ένα σπίτι στην Κηφισιά και άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 60.000 ευρώ, κομμάτια χρυσού, αστυνομικές ταυτότητες αλλά και χρυσές λίρες Αγγλίας.

Το χρονικό της υπόθεσης…

Όταν ο γιος του ιδιοκτήτη του σπιτιού άκουσε τον πατέρα του να του λέει πως έχουν φτάσει «αστυνομικοί» στο πατρικό του για να τον συλλάβουν δεν πίστεψε πως αυτό είναι αλήθεια και κάλεσε το «100». Στο σημείο φτάνουν μέσα σε λίγα λεπτά εκείνη την ημέρας αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι διαπιστώνουν ο άνδρας ελληνικής καταγωγής φοράει μπλούζα με διακριτικά της Ελληνική αστυνομίας, ενώ οι άλλοι δύο Αλβανοί είχαν κανονικά ρούχα.

Ο ένας από τους τρεις δράστες φτάνει στο σημείο να δείξει ακόμη και… υπηρεσιακή ταυτότητα αστυνομικού, λέγοντάς τους πως «κάνουμε έρευνα στο σπίτι για να συλλάβουμε έναν κακοποιό». Τότε οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ρωτούν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και εκείνος απαντάει: «όχι, δεν έχω κάποιο πρόβλημα και δεν έχω καλέσει την αστυνομία. Αυτοί οι τρεις ψάχνουν στο σπίτι και είναι αστυνομικοί!».

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ βγαίνουν από την κατοικία και λίγο αργότερα βγαίνουν και οι τρεις δράστες. Επιβιβάζονται στην μεγάλη BMW και οι πραγματικοί αστυνομικοί τους θέτουν υπό διακριτική παρακολούθηση. Τότε, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr ο γιος του ιδιοκτήτη καλεί και πάλι τους αστυνομικούς και τους λέει πως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο, τους τηλεφωνεί για ακόμη μία φορά λίγο αργότερα και τους καταγγέλλει πως έγινε κλοπή στο σπίτι του πατέρα του. Σύμφωνα με τον ίδιο έλειπαν 2.200 ευρώ, χρυσές λίρες Αγγλίας, τεμάχια χρυστού και διάφορα χρυσαφικά αξίας 60.00 ευρώ, καθώς και οι αστυνομικές ταυτότητες του ιδιοκτήτη του σπιτιού και του γιου του.

Το ίδιο βράδυ ενημερώνονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και, όπως αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης, «από την έρευνα προέκυψε αρχικά η εμπλοκή στην κλοπή του πρώτου εκ των κατηγορουμένων. Άμεσα αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας μετέβησαν στην επί της οδού…. Διεύθυνση κατοικίας του στη Νίκαια και εντόπισαν το όχημα». Ήταν η μεγάλη BMW που είχε χρησιμοποιήσει όταν έφτασε στο σπίτι της Κηφισιάς μαζί με τους δύο συνεργούς του.

Η στιγμή της σύλληψης των «αστυνομικών…

Όπως επισημαίνεται στη δικογραφία «πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Σεπτεμβρίου ο… εντοπίστηκε πεζός να προσεγγίζει το όχημά τους, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και προσήχθη στην υπηρεσία μας μαζί με το όχημα».

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκε η κοντομάνικη μπλούζα με τα διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε χρησιμοποιήσει μία μέρα πριν στην κλοπή στο σπίτι στην Κηφισιά όπως επίσης και το δελτίο ταυτότητας του ιδιοκτήτη που είχε καταφέρει να… κοροϊδέψει!

Όταν τον εξέτασαν οι άνδρες της Ασφάλειας εκείνος κατονόμασε τον έναν από τους συνεργούς του, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στη Μάνδρα. Τότε και εκείνος κατονόμασε στους αστυνομικούς τους συνεργούς του, με αποτέλεσμα οι άνδρες της Ασφάλειας να φτάσουν γρήγορα και στον τρίτο δράστη της υπόθεσης στην Ελευσίνα.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε πως μέρος των κλοπιμαίων είχε διατεθεί σε ενεχυροδανειστήριο στο Κερατσίνι. Στο σπίτι του 50χρονου Έλληνα κατηγορούμενου εντοπίστηκε και ένα υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας σωφρονιστικού υπαλλήλου με τις αρμόδιες αρχές να ερευνούν πλέον αν είχε συμμετοχή και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.