Απίστευτο: Επιτέθηκε στη μεσίτρια γιατί δεν ήθελε να πληρώσει την αμοιβή της
1 year, 9 months ago
6

Καταγγελία στον Σύλλογο Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής

Εγινε και αυτό. Μεσίτρια δέχθηκε επίθεση γιατί ζήτησε την αμοιβή της. Η επίθεση σε βάρος της έγινε από τον αγοραστή του ακινήτου ο οποίος προφανώς θέλησε να γλιτώσει το κόστος. Την υπόθεση αυτή αποκαλύπτει ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής ο οποίος και καταδικάζει την επίθεση.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι, σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στον σύλλογο, η μεσίτρια αφού πληροφορήθηκε από τρίτους πως για το ακίνητο που αγωνίστηκε να βρει αγοραστή θα γινόταν συμβόλαιο, ζήτησε από τη συμβολαιογράφο να παραστεί – όπως προβλέπεται από τον νόμο – και να λάβει την ορισθείσα αμοιβή.

Αφού αρχικά η συμβολαιογράφος επιχείρησε να πείσει τη συνάδελφό μας πως δεν θα γινόταν συμβόλαιο στη συνέχεια και μιλώντας με τη δικηγόρο δέχθηκε την παρουσία της εκεί. Ωστόσο όταν η μεσίτρια πήγε στο συμβολαιογραφικό γραφείο τότε εκείνη αρχικά αρνήθηκε συνεπικουρούμενη και από τον πωλητή του ακινήτου να τη δεχθεί μέσα.

Υπό την απειλή της άμεσης καταγγελίας στον εισαγγελέα, η συμβολαιογράφος δέχθηκε την παρουσία της μεσίτριας, ωστόσο και μετά την έλευση και του αγοραστή, η συνάδελφος βρισκόταν σε χώρο του γραφείου, όπου δεν είχε πρόσβαση στα όσα λέγονταν μεταξύ των τριών, ενώ κατά διαστήματα – όπως καταγγέλλει – δεχόταν και σχόλια εκφοβισμού.

Όταν έφτασε η ώρα της καταβολής των αμοιβών η μεσίτρια ζήτησε τη νόμιμη και προσυμφωνηθείσα αμοιβή της για να λάβει αήθη λεκτική και σωματική επίθεση.

Η μεσίτρια τρομαγμένη από την επίθεση και τις απειλές που δέχθηκε αποχώρησε από το συμβολαιογραφικό γραφείο και κατέθεσε μήνυση στην ΕΛΑΣ.

Ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής ζητά την άμεση ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ και της Δικαιοσύνης προκειμένου όχι μόνο να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση αλλά και να δοθεί ένα μήνυμα στους επιτήδειους ότι οι μεσίτες και οι μεσίτριες που με αγωνία παλεύουν για τις νόμιμες αγοραπωλησίες ακινήτων θα διεκδικούν και θα λαμβάνουν τη νόμιμη αμοιβή τους.

Είναι αυτονόητο για τον Σύλλογό μας όχι μόνο να καταδικάσει την επίθεση αλλά και να σταθεί στο πλευρό της συναδέλφου.

in.gr