Από στρεπτόκοκκο ο θάνατος του 8χρονου από τη Νάουσα
1 year, 1 month ago
6

Από στρεπτόκοκκο φαίνεται ότι προήλθε τελικά ο θάνατος του 8χρονου παιδιού από τη Νάουσα Ημαθίας το βράδυ της Κυριακής.

Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έδειξαν την αιτία της τραγικής κατάληξης του παιδιού που μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο, στη ΜΕΘ Παίδων.

Το αγοράκι είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο της Νάουσας το περασμένο Σάββατο με πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την Κυριακή το παιδί παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και έπειτα στο Ιπποκράτειο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Το παιδί υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί κατέληξε γύρω τις 22:00.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του παιδιού στο makthes.gr: «Μας είπαν ότι τελικά ήταν στρεπτόκοκκος. Τώρα βγήκαν τα αποτέλεσμα. Χθες που τον έβαλαν στη ΜΕΘ πήραν δείγματα και τώρα βγήκαν τα αποτελέσματα και τελικά μας είπαν ήταν στρεπτόκοκκος και όχι μηνιγγίτιδα που μας είπαν στην αρχή».

Νωρίτερα ο πατέρας του 8χρονου δήλωσε στο protothema.gr  ότι το παιδί εκδήλωσε χαμηλό πυρετό το απόγευμα της Παρασκευής και γι’ αυτό  του έδωσαν αντιπυρετικά φάρμακα, θεωρώντας ότι πιθανότητα ήταν κάποια ίωση, ένα απλό κρύωμα. Την επόμενη ημέρα, βλέποντας ότι το παιδί έκανε εμετούς και είχε συμπτώματα γαστρεντεριτιδας το μετεφεραν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Φύγαμε και επιστρέψαμε μετά από λίγη ώρα για να πάρουμε αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία δεν έδειχναν ότι παιδί είχε κάτι ανησυχητικό και τα νούμερα ήταν σχεδόν φυσιολογικά. Ωστόσο οι γιατροί μας είπαν να κάνουμε προληπτικά εισαγωγή για να το παρακολουθούν. Το παιδί έκανε νέες εξετάσεις το μεσημέρι της Κυριακής οι οποίες έδειξαν ότι όλα τα νούμερα ήταν στο ‘τέρμα’», εξήγησε ο πατέρας του παιδιού, τονίζοντας ότι μεταφέρθηκε ταχύτατα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης που εφημέρευε, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη ΜΕΘ Παιδων του Ιπποκράτειου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Κλειστά σήμερα το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Στενημάχου εις ένδειξη πένθους

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής στην οικογένεια, στους οικείους, στους συμμαθητές και τους δασκάλους για την απώλεια του μικρού μαθητή μας από το Στενήμαχο. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι στην οικογένεια του παιδιού, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας».

Σε ένδειξη πένθους το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Στενήμαχο Νάουσας, παρέμειναν κλειστά σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, με απόφαση του δημάρχου Νάουσας.