Από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς
3 years, 8 months ago
6

Όπως παίρνουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία, αντίστοιχα παίρνουμε και μέτρα να στηρίξουμε την οικονομίαΔεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω.  Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα που δουλεύουν και προσπαθεί να διορθώσει ή να βάλει στο συρτάρι εκείνα που δεν δουλεύουν.

  • Ένα μέτρο που δούλεψε πολύ για την παροχή ρευστότητας, ήταν η επιστρεπτέα προκαταβολή. Με τις δύο φάσεις, περίπου 90.000 δικαιούχοι έχουν λάβει  περίπου 1,8 δισ. ευρώ, που είναι μεγάλη ένεση ρευστότητας στην οικονομία σε σύντομο χρονικό διάστημα, τη στιγμή που οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να δώσουν, με την ταχύτητα που θέλαμε, ρευστότητα στην οικονομία. Επομένως, θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή και θα υπάρξουν ακόμα πιο χαλαρά κριτήρια για να είναι μεγαλύτερη η περίμετρος των δικαιούχων. Κι αν χρειαστεί θα συνεχίσουμε να τονώνουμε την ρευστότητα.
  • Πρόθεσή μας είναι να καταργηθεί σταδιακά η εισφορά αλληλεγγύης. Λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται από τον κορονοϊό, θα προχωρήσουμε πιο  γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό, με πιο γρήγορη μείωση, αρχικά, και μετά με κατάργηση.
  • Το πλέγμα των μέτρων που εξετάζουμε περιλαμβάνει μειώσεις και άλλων φόρων, που επιβαρύνουν κυρίως την εργασίαΌλα αυτά θα παρουσιαστούν από τον Πρωθυπουργό στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου φέτος, -καθώς έχει ματαιωθεί η Δ.Ε.Θ.- υπάρχει το «Thessaloniki HELEXPO Forum», που διοργανώνει η διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκεί ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει όλο το οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Και μέσα σ’ αυτό θα περιλαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης όσων πλήττονται από τον κορονοϊό, αλλά και μόνιμα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρα, όπως οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, που θα δώσουν μόνιμη ανάσα στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.