ΑΠΘ: Θετικοί στον κορονοϊό 14 φοιτητές που συμμετείχαν σε πάρτι εκατοντάδων ατόμων
3 years, 4 months ago
6

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς μέχρι στιγμής τουλάχιστον 14 φοιτητές που συμμετείχαν στο πάρτι που έλαβε χώρα στο ΑΠΘ το βράδυ του Σαββάτου με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μετά την διάγνωση των 14 κρουσμάτων μεταξύ παρευρισκομένων στο πάρτι, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή και άλλων τεστ στα οποία υπεβλήθησαν κι άλλοι φοιτητές, ώστε να διαπιστώσουν την έκταση της εξάπλωσης του ιού.

Υπενθυμίζεται πως οι εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων νεαρών ατόμων στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκάλεσαν ανησυχία και προβληματισμό για ενδεχόμενη ευρεία διασπορά της νόσου, ενώ για το θέμα πήρε θέση και ο πρύτανης του Ιδρύματος Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε πως η διοίκηση του ΑΠΘ «έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους του».

Αναλυτικότερα, ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι «εκτιμήσεις για τον όγκο των συμμετεχόντων φοιτητών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι εξωπραγματικές και δεν προκύπτουν, ούτε από εικόνες που κυκλοφόρησαν, ούτε και από τον όγκο των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν και καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών».

«Μιλάμε για κάποιες δεκάδες φοιτητών, που συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία του campus. Έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση από κεντρικό δρόμο η συμμετοχή έγινε μεγαλύτερη, καθώς η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων φοιτητών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης», διευκρίνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Θέλουμε ένα ζωντανό πανεπιστήμιο, που ανήκει στους φοιτητές μας, όμως τους καλούμε να σταθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως και σε αντίστοιχες σε διάφορα σημεία της πόλης, που πραγματοποιήθηκαν τις ίδιες ώρες χθες το βράδυ», υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.