Αρβανίτης για Κούλογλου: Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα, είναι σε κρίση
7 months, 4 days ago
6

«Δεν ήμασταν ενημερωμένοι σε αυτή την εξέλιξη», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης για την παραίτηση Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε πως «η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία έχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Είναι σε μια κρίση.

Η κρίση ξεκινάει 21 Μαΐου. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει τώρα» ενώ πρόσθεσε πως στην παρούσα φάση «το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι η σοβαρότητα από όλους. Η ευθύνη της ηγεσίας αλλά και των στελεχών σε μια διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ενωμένος και να ανασυγκροτηθεί».

«Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις από τη μία και τόνωση της αντιπαράθεσης από την άλλη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανίτης σημειώνοντας πως «δεν βοηθάει αυτή τη στιγμή, γιατί υπάρχει κόσμος που έχει πολύ μεγάλη αγωνία και για τον χώρο και για τη χώρα. Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το ξέρουμε αυτό από την ακρίβεια σε όλα τα ζητήματα και με τρεις πολέμους δίπλα μας».

Για τις αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαι από τους ανθρώπους που από την πρώτη μέρα της νέας περιόδου, μετά το δυσαναπλήρωτο για μένα κενό του Αλέξη Τσίπρα, δεν τοποθετήθηκα υπέρ κανενός υποψηφίου, το θεώρησα λάθος αυτό και ήμουν σαφής σε ότι αφορά στον πολιτικό σχεδιασμό και τι είναι αυτό που λέμε ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό δεν το έκανα τυχαία. Το έκανα σε μια λογική ότι ο χώρος μας είναι αυτό συγχρόνως και πρέπει να εκφραστεί. Από εκεί και πέρα ήταν φανερό ότι όλη η διαδικασία, όποια εξέλιξη και να είχαμε, θα είχε αναταράξεις.

 

Δηλαδή όποιος από τους πέντε υποψηφίους κέρδιζε – δύο οι επικρατέστεροι – θα υπήρχαν αναταράξεις. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση αυτό που έχει αξία είναι εμείς που είμαστε επαγγελματικά στελέχη ουσιαστικά και ψηφισμένοι και από τον λαό, να παίξουμε έναν ρόλο. Ουσιαστικά να τονίσουμε την αναγκαιότητα του φορέα και όχι του προσώπου. Όποιος και να ήταν. Αυτό το πράγμα θέλει πολύ δουλειά, ακόμα και γερό στομάχι. Η ιστορία θα κρίνει το ορθόν και το λάθος».

Για τον Στέφανο Κασσελλάκη

«Πάντως ο κ. Κασσελάκης αρέσει – δεν αρέσει, έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από 80.000 ανθρώπους, 75.000 ανθρώπους. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οπότε, αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η Κουμουνδούρου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό είναι, αυτό είναι ο χώρος. Από εκεί και πέρα θα κριθούν όλοι.

Για τα «αμερικανικά πρότυπά» στα οποία κινείται ο Στ. Κασσελάκης

«Εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οπότε υπάρχουν και ετεροβαρή ζητήματα που πρέπει να τα ξαναδείς. Όμως οφείλουμε να δώσουμε χρόνο» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «δεν μπορώ εγώ να σχολιάζω δηλώσεις του παρελθόντος ή του παρόντος του προέδρου. Με ενδιαφέρει να ακούσω τι είπε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με ενδιαφέρει να δω πώς τοποθετείται στα όργανα του κόμματος και αυτά να λειτουργήσουν».

«Τα θέματα στις οικογένειες λύνονται εντός»

«Θυμάστε ποτέ εγώ να έχω διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του κόμματος; Ακόμα και για το Παλαιστινιακό που μειοψήφησα, ψήφισα αυτό που είπε η πλειοψηφία και ο εισηγητής. Τα θέματα στις οικογένειες λύνονται εντός. Όταν η οικογένεια βγάζει τα θέματα της στη ρούγα, σημαίνει ότι υπάρχει θέμα και γι αυτούς που φωνάζουν και για το τι συμβαίνει στην οικογένεια» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε

«Νομίζω λοιπόν ότι εσωτερικά λύνονται αυτά τα ζητήματα και δεν θα βρούμε απαντήσεις για τα θέματα φυσιογνωμίας του κόμματός μας γυρνώντας στα κανάλια και τοποθετώντας με σχολιασμούς τι μου αρέσει και τι δεν μου αρέσει. Αυτό δεν είναι στέλεχος, αυτό είναι κάτι άλλο. Διαφωνώ πλήρως και θετικά και αρνητικά. Δηλαδή και κάποιος να βγαίνει θετικά το θεωρώ λάθος αυτή τη στιγμή, όταν ο κόσμος σήμερα έχει θέματα στη στέγη, στην ακρίβεια, φόβος, ανεβαίνει ακροδεξιά, εμείς μεταφέρουμε το πολιτικό κομμάτι αν μας αρέσει ο χώρος, είτε μας αρέσει ο οποίος είναι με νωπή εντολή».

«Εγώ νομίζω ότι τα προσωπικά μας είναι προσωπικά μας θέματα και νομίζω ότι αυτό που έχει κάνει ο κόσμος ο οποίος δεν έχει να πλήρωσει το νοίκι, το ρεύμα, το φως, το τηλέφωνο, είναι να του δώσει λύσεις και ποια θα είναι η εναλλακτική σου πρόταση απέναντι στην πολιτεία της Δεξιάς, οχι του κυρίου Μητσοτάκη.

Στα σχόλια ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή

«Όχι, θα διαφωνήσω. Γίνεται αντιπολίτευση. Γίνεται από τις επιτροπές, από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, από την Ευρωβουλή. Τη δουλειά μας την κάνουμε».