Ξυλοδαρμός 13χρονου στην Κρήτη: Τον κρατούσε το ένα παιδί και το άλλο του έριχνε γροθιές στο πρόσωπο, λέει η μητέρα του
3 years, 4 months ago
6

Η μητέρα του 13χρονου παιδού, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε πως την Παρασκευή το μεσημέρι τα δύο παιδιά απείλησαν συμμαθητή τους να πείσει τους γονείς του να αποσύρουν τις μηνύσεις, αλλιώς την Δευτέρα να μην πάει σχολείο. Την απειλή αυτή γνωστοποίησε και η μητέρα του παιδιού που απειλήθηκε στην Αστυνομία, η οποία έχει κάνει δικογραφία και ήδη την έχει διαβιβάσει στον εισαγγελέα Ανηλίκων Ηρακλείου.

«Ο ξυλοδαρμός στο παιδί μου έγινε την Πέμπτη. Την Παρασκευή, λοιπόν, αφού πήρε διαστάσεις το θέμα, πήγαν τα παιδιά στο σχολείο. Στο σχόλασμα, το μεσημέρι, έπιασαν ένα παιδί και το κόλλησαν στον τοίχο. Έναν φίλο του γιού μου, τον οποίο είχαν χτυπήσει παλιότερα. Του είπαν ότι, εάν συνεχιστεί η δημοσιότητα στο θέμα, αλλά και η εμπλοκή της Αστυνομίας, την Δευτέρα θα δείτε τι θα πάθετε. Τον απείλησαν και του είπαν να πει στους γονείς του να αποσύρουν τις μηνύσεις που έχουν γίνει. Η υπόθεση έχει πάει στον εισαγγελέα Ανηλίκων» είπε αγανακτισμένη η μητέρα του θύματος.

Η μητέρα του 13χρονου αγοριού που δέχτηκε τον άγριο ξυλοδαρμό τόνισε πως ο γιος της επισκέφτηκε και τον ιατροδικαστή ο οποίος, εκτός από τα δυνατά χτυπήματα στο πρόσωπο, εντόπισε και μώλωπες στην κοιλιακή χώρα.

«Ευτυχως ο γιος μου έχει αρχίσει και ξεπρήζεται. Χθες είχαμε πάει στον ιατροδικαστή, όπου τον εξέτασε και εκτός από το πρόσωπο του, που είχε χτυπήματα, του βρήκε μώλωπες και στην κοιλιακή χώρα. Τον κρατούσε ένα παιδί και το άλλο του έδινε γροθιές στο πρόσωπο. Την Δευτέρα τα παιδιά μας, θα συνοδευτούν από τους πατεράδες τους στο σχολείο και θα μιλήσουν και με τον διευθυντή» είπε με μια ανακούφιση.

Η κατάσταση στο Γυμνάσιο Γαζίου δείχνει να μην έχει τέλος, καθώς πολλά παιδιά είναι εκείνα που λύνουν την σιωπή τους και μιλούν για το bullying που δέχονται ή έχουν δεχτεί από τους δύο συγκεκριμένους συμμαθητές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο παιδιά, το ένα ελληνικής και το άλλο αλβανικής καταγωγής, έχουν χάσει χρονιές και είναι λίγο μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα, ενώ πολύ συχνά έξω από το σχολείο έρχονται εξωσχολικοί φίλοι τους, με τους οποίους πειράζουν τα παιδιά του σχολείου.

Πηγή: protothema.gr