Χαλκιδική: Έκλεψαν 37 τόνους ελαιόλαδο από συνεταιρισμό στον Πολύγυρο – Ζημιά σχεδόν 400.000 ευρώ
9 months, 20 days ago
6

Κλοπή… μαμούθ πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής με αγνώστους να εισβάλουν σε συνεταιρισμό Ελαιουργίας και να αρπάζουν 37 τόνους λαδιού.

Με την ξέφρενη ανοδική πορεία που ακολουθεί η τιμή του ελαιολάδου, ήταν επόμενο να ανοίξει και η… όρεξη των επιτήδειων που ονειρεύονται μεγάλα κέρδη από τον «πράσινο χρυσό». Στην Χαλκιδική, άγνωστοι έκαναν την τύχη τους αρπάζοντας σχεδόν 37 τόνους ελαιόλαδου!

Η κλοπή έγινε χωρίς να την αντιληφθεί κάποιος, μέσα από τους χώρους που στέγαζε τους 200-300 τόνους ελαιόλαδου των παραγωγών-μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιουργίας Πολυγύρου. Για τους περίπου 200 παραγωγούς που «πάγωσαν» όταν βρήκαν άδεια τα βαρέλια του Συνεταιρισμού, η κλοπή ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή.

Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, ήταν να υποβάλλουν μήνυση κατ’ αγνώστων και η Ασφάλεια Πολυγύρου διερευνά την υπόθεση, με την ελπίδα να εντοπιστούν οι δράστες πριν ξεπουλήσουν την ποσότητα που έκλεψαν.

Κλοπή λαδιού και στη Μεσσηνία

Στόχος αγνώστων έγινε και ένα ελαιοτριβείο στην περιοχή της Ανάληψης στη Μεσσήνη, το οποίο βρήκε λεηλατημένο ο ιδιοκτήτης του. Οι δράστες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην προσπάθειά τους να το διαρρήξουν και είχαν αρπάξει ποσότητες ελαιόλαδου σημαντικής αξίας, αλλά και εργαλεία και άλλα αντικείμενα.

Μάλιστα, διέρρηξαν και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη και άρπαξαν ένα πανάκριβο ραδιόφωνο, γυαλιά ηλίου και άλλα αντικείμενα, ενώ «ρούφηξαν» ακόμη και τη βενζίνη από το ντεπόζιτο! Κατά την διαφυγή τους, έσπασε ένα από τα δοχεία με το λάδι, το οποίο χύθηκε στο χώμα.