Χαμός στα στρατόπεδα: Χιλιάδες οι νεοσύλλεκτοι που θέλουν να γλιτώσουν τη 12μηνη θητεία
3 years, 7 months ago
6

Άφωνοι ακόμα και οι πιο έμπειροι επιτελείς του στρατού με τον αριθμό των νεοσυλλέκτων, που έσπευσαν να καταταγούν, ενώ κάποιοι διέκοψαν την αναβολή τους, ώστε να μη χρειαστεί να υπηρετήσουν στο μέλλον τρεις μήνες περισσότερους.

Η ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2020 είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, με τον αριθμό των νεοσυλλέκτων να αφήνει άφωνους και τους πλέον έμπειρους επιτελείς του στρατού, όπως αναφέρει το protothema.gr!

Η «σειρά» που μπαίνει σήμερα (9/11) είναι τεράστια, αφού παρά τις αντίξοες, υγειονομικά, συνθήκες οι νεοσύλλεκτοι επέλεξαν να σπεύσουν να καταταγούν άμεσα, μπροστά στο ενδεχόμενο να τους «προλάβει» η επέκταση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 μήνες (που είναι σήμερα) στους 12.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στη Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ) του υπουργείου επικρατεί εδώ και καιρό παροξυσμός, καθώς αντίστοιχη της αθρόας προσέλευσης της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2020 προμηνύεται να είναι και η ακριβώς επόμενη σειρά, με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει από μέρες φωτιά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, για τον Στρατό Ξηράς η κατάταξη έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου και για την επόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών σε όλη την επικράτεια. Όσον αφορά στην Πολεμική Αεροπορία, αναμένεται να καταταγούν σήμερα όσοι προέρχονται από αναβολή, ενώ την επόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου και για δύο ημέρες όλοι οι υπόλοιποι νεοσύλλεκτοι, με κέντρο αναφοράς την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Να θυμίσουμε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είναι, φυσικά, ενήμερος για τον μεγάλο αριθμό των νεοσύλλεκτων ανακοίνωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι οι φαντάροι που παρουσιάζονται σήμερα μπορούν να συνοδεύονται μόνο από τους δύο γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να προμηθευτούν βεβαίωση για την επιστροφή τους από τα Κέντρα Κατάταξης των νεοσύλλεκτων.

Παρά το πλήθος των νέων οπλιτών, όλοι τους θα υποβληθούν σε rapid test, προκειμένου να τηρηθούν κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης αποφασίστηκε να είναι υποχρεωτικό οι νεοσύλλεκτοι να θαλαμίζονται σε διαφορετικούς θαλάμους από στρατιώτες που υπηρετούν ήδη τη θητεία τους, ώστε να ελαχιστοποιηθούν όσο το δυνατόν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού από τυχόν ασυμπτωματικούς μέσα στα στρατόπεδα.