Χανιά: Δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο για να μην φορούν μάσκα – Ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις
3 years, 5 months ago
6

Πολλοί είναι οι γονείς μαθητών Δημοτικού στα Χανιά που επιλέγουν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Όπως είπε μιλώντας στο zarpanews.gr o Πρόεδρος της ένωσης συλλόγου γονέων νομού Χανίων Γρηγόρης Γκουλούσης, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μικρή μερίδα γονέων προτιμά το παιδί τους να πάρει απουσία, παρά να πάει στο σχολείο με μάσκα. Το χειρότερο είναι πως οι γονείς που εργάζονται, αφήνουν τα παιδιά με την γιαγιά και τον παππού, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία των ηλικιωμένων…

Δεν συμβαίνει το ίδιο με τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων καθώς εκεί οι απουσίες είναι περισσότερες, με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία οι μαθητές να έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις χωρίς ωστόσο, όπως λέει, να είναι σύμφωνοι με αυτήν την παράνομη, όπως την χαρακτηρίζει ο Γρηγόρης Γκουλούσης πράξη, η πλειοψηφία των μαθητών.

Την ίδια ώρα έκπληξη προκαλεί η δήλωση του πνευμονολόγου Στέλιου Βιττωράκη στο zarpanews.gr ότι δεκάδες πολίτες ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους, ότι έχουν πρόβλημα υγείας προκειμένου να μην φορέσουν μάσκα! Και δεν είναι μόνο οι πολίτες που πηγαίνουν στο ιατρείο και ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις είναι και δεκάδες άλλοι που παίρνουν τηλέφωνο για το ίδιο θέμα.

«Λες και είμαστε ΚΕΠ μας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο άνθρωποι χωρίς προβλήματα υγείας και ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις. Άλλοι μας λένε ότι ζαλίζονται, ενώ τους ξέρεις ότι είναι υγιείς, άλλοι έχουν ένα ήπιο άσθμα και δεν δικαιούνται να μην φοράνε μάσκα, την ώρα που πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και θα μπορούσαν να πάρουν βεβαίωση-μόνο για εξωτερικούς χώρους που η ανάσα είναι πιο γρήγορη- δεν ζητούν τέτοια χαρτιά. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δώσει καμία τέτοια βεβαίωση».