Χαρδαλιάς: 5 νεκροί και 2 αγνοούμενοι μέχρι τώρα – βίντεο
3 years, 7 months ago
6

Σε δηλώσεις του ανέφερε τα παρακάτω:

Ειχαμε 63 χιλιοστα βροχής σε 24 ώρες. Σημερα σωθηκαν πολλές ζωές και η σκέψη μας είναι με αυτούς που δεν τα κατάφεραν. Ζούμε μοναδικά φαινόμενα και προσπαθούμε να βρούμε μοντέλα για να αντιμετωπίσουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Περιμέναμε βροχές στην περιοχή και σε κάθε περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τους άντρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που βοήθησαν με κάθε τρόπο (από αέρος, με λέμβους και ειδικά μηχανήματα) και μπόρεσαν να σώσουν πολλές ζωές.

Αν λειτουργούσε το 112 σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Σας λέω αυτή τη στιγμή οτι έχουμε 5 νεκρούς , 3 από τους οποίους πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν.Οταν έχεις ένα τέτοιο φαινόμενο δεν ζητάς καμία εκκένωση. Οποιαδήποτε εκένωση μπορεί να έχει ανθρώπινο κόστος. Παρακολουθούσαμε από την πρώτη στιγμή, αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε, είχαμε ετοιμάσει το 112 αν χρειαζόταν για κάποιες περιοχές, για κάποιες κατασκηνώσεις που είχαμε δει οτι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα, όμως όλα κύλησαν όπως έπρεπε σε σχέση με αυτό το κομμάτι.

Επειδή αυτοί που κάνουν κριτική είναι αυτοί που δεν μπόρεσαν να το εφαρμόσουν ποτέ το 112, μπροστά σε ανθρώπους που φύγαν από κοντά μας πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Το 112 είναι ενα επιχειρησιακό εργαλείο το οποίο δεν είναι δια πάσα νόσο. Ερχεται να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες επιχειρησιακές. Σήμερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να στείλουμε το 112 λέγοντας εκενώστε τις περιοχές σας την στιγμή που υπήρχαν πλημμύρες γύρω από τα σπίτια;

Από την ενημέρωση που έχουμε υπάρχουν 5 νεκροί και 2 αγνοούμενοι. Από εκεί και πέρα συνεχίζεται σπίτι σπίτι η έρευνα και ότι υπάρχει θα ενημερώνεστε κατάλληλα.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή: newsone.gr