Χήρα Καραϊβάζ: «Τον δολοφόνησαν γιατί φοβήθηκαν ίσως αυτά που θα έγραφε»
10 months, 25 days ago
6

Δύο χρόνια από την δολοφονία του δημοσιογράφου η Στάθα Αλεξανδροπούλου μίλησε για τη ζωή μετά το φόνο του συζύγου της, τις συναντήσεις της με τους αξιωματικούς που ερευνούν την υπόθεση, αλλά και το πιθανό κίνητρο των δραστών.

Εκτός από την απέραντη θλίψη που βιώνει αυτά τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του συζύγου της, η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ δίνει παράλληλα τον δικό της αγώνα  για να μάθει τους δολοφόνους.

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη ζωή μετά το φόνο του συζύγου της, τις συναντήσεις της με τους αξιωματικούς που ερευνούν την υπόθεση, αλλά και το πιθανό κίνητρο των δραστών.

«Τον δολοφόνησαν γιατί δεν τους άρεσε αυτά που έγραφε και φοβήθηκαν ίσως αυτά που θα γράψει. Είναι ξεκάθαρο το γιατί δολοφόνησαν τον Γιώργο», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Θεωρώ δεδομένο ότι θα εξιχνιαστεί και του Γιώργου η δολοφονία, δίνω πίστη στους Έλληνες αξιωματικούς, το θεωρώ δεδομένο ότι θα εξιχνιαστεί».

Δύο χρόνια μετά η δολοφονία που σόκαρε το πανελλήνιο παραμένει ανεξιχνίαστη. Ήταν το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες πληρωμένων δολοφόνων, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

«Είναι πιο δύσκολες μέρες όταν είναι κοντά γιατί αυτό που έρχεται στο μυαλό είναι η ζωή πριν από το συμβάν αυτό, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολες αυτές οι μέρες, είναι κάτι σαν γενέθλια στο αντίθετο», δήλωσε η κ. Αλεξανδροπούλου σημειώνοντας πως «τη μέρα που σκοτώσανε τον Γιώργο ερχόταν για να βγει την πρώτη του βόλτα με το αυτοκίνητο του Δημήτρη, να του δείξει του παιδιού το καινούργιο του αυτοκίνητο».

Πόσο όμως άλλαξε τη ζωή της οικογένειας ο θάνατος της συζύγου της; Σε αυτή την ερώτηση ήταν κατηγορηματική: «Δεν υπάρχει η ασφάλεια που είχαμε όσο είχαμε τον Γιώργο, είχαμε μια ασφάλεια νιώθαμε και εγώ και το παιδί κάτι το δεδομένο, τα πράγματα ήταν σε μια ροή, τώρα έχουν ανατραπεί όλα αυτά».

Όσο για τους λόγους της δολοφονίας, υποστήριξε: «Ο Γιώργος δεν είχε με κανέναν προσωπικά, είναι καθαρά ότι είναι λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας και με την αστυνομία που έχω μιλήσει αυτό θεωρούν ότι είναι», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν είχε δεχτεί απειλές: «Πριν ένα μήνα η συγκάτοικος από τον πρώτο όροφο η οποία καπνίζει στο μπαλκόνι επειδή έχει μικρά παιδιά είδε έναν κοντό μελαχρινό άνθρωπο ο οποίος ήταν πίσω από το τζιπ και στη συνέχεια τον παρακολούθησε και είδε ότι ήταν και προς τα κουδούνια μας και όταν του το είπα, κάποιο κλεφτρόνι μου λέει θα είναι. Δεν υπήρχε κάτι που τον απασχολούσε, δεν φοβόταν για κάτι», είπε η κυρία Αλεξανδροπούλου.

«Ο Γιώργος δεν είχε κρύψει ποτέ ότι είχε επαφές απ’ όλους τους χώρους είχε επαφές και από τους ποινικούς και από τους αστυνομικούς, είχε επαφές και από τους δικηγόρους, είχε επαφές όπου μπορούσε, για να βγάλει το ρεπορτάζ του, αυτό είναι δεδομένο», δήλωσε η χήρα του δημοσιογράφου, όταν ρωτήθηκε εάν οι επαφές του δημοσιογράφου με πηγές από το οργανωμένο έγκλημα θα μπορούσαν να ήταν αυτές που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων του. Επίσης έσπευσε να διευκρινήσει: «Ο Γιώργος έχει αφήσει μια πολύ καλή χρεωμένη, υπερχρεωμένη οικογένεια οπότε αν ο Γιώργος ήταν μπλεγμένος με τη μαφία το μόνο που δεν θα είχε, δεν θα είχαμε χρέη».

Η ίδια εκτίμησε ότι για την αστυνομία η εξιχνίαση της δολοφονίας του συζύγου της αποτελεί ζήτημα τιμής.

Η ίδια υπογράμμισε πως «η αντίδραση της αστυνομίας είναι αυτό που εγώ εισπράττω και από το γιατί έχουν αλλάξει δύο διευθυντές στο ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονία του Γιώργου και από τους δύο εισπράττω ότι είναι θέμα τιμής να βρουν τους δολοφόνους του Γιώργου».

Επίσης η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ τόνισε ότι ο φόνος του δημοσιογράφου ισοδυναμεί με τρομοκρατικό χτύπημα και ζητά να μην κοπεί η σύνταξη που της χορηγείται, κάτι που προβλέπεται να συμβεί σε 11 μήνες από σήμερα: «Εμένα αυτό που μένει ως καταπίστευμα είναι ότι λείπει ο Γιώργος αυτό είναι το δεδομένο ότι δολοφόνησαν τον Γιώργο ένα μεσημέρι ο Γιώργος δεν ήρθε στο σπίτι του», είπε.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ ένα λευκό βαν

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στη διάρκεια των δύο ετών συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία για τις κινήσεις των δραστών μετά τον φόνο αλλά και την ταυτότητα ενός ατόμου που φέρεται να μετείχε στην ομάδα υποστήριξης των εκτελεστών.

Έχουν επίσης καταφέρει να συγκεντρώσουν και στοιχεία για την δράση της υποστηρικτικής ομάδας, των ατόμων δηλαδή που είχαν τον ρόλο να διασφαλίσουν την ασφάλεια στην διαφυγή των εκτελεστών.

H ομάδα διαφυγής φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιήσει ένα λευκό βαν το οποίο εντοπίζεται στις κάμερες ασφαλείας να κινείται σε αρκετό κομμάτι της διαδρομής παράλληλα με το μαύρο σκούτερ των δύο πληρωμένων δολοφόνων.