Χωρίς τέλος το θρίλερ εξαφάνισης της Ana Walshe. Υπό κράτηση ο σύζυγός της Brian
1 year, 2 months ago
6

Ήταν την Πρωτοχρονιά που η Ana Walshe εξαφανίστηκε από το σπίτι της οικογένειάς της στη Βοστώνη. Αρχικά ο σύζυγός της Brian ισχυρίστηκε ότι έφυγε για το αεροδρόμιο γύρω στις 6 το πρωί. Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά, με τον Brian να κρατείται για παρεμπόδιση των αρχών και τις έρευνες για την εξαφάνιση της αγνοούμενης μητέρας να συνεχίζονται.

Η New York Post αποκαλύπτει το τελευταίο ανατριχιαστικό μήνυμα της αγνοούμενης Ana Walshe στον σύζυγό της. Το έγραψε στο κουτί της σαμπάνιας. Είχε μείνει στην τραπεζαρία. «Θάρρος, αγάπη, επιμονή…». Ένα μήνυμα με έντονα κόκκινα γράμματα. Έγραφε για αυτά που προσβλέπει με τη νέα χρονικά.

Η μητέρα τριών παιδιών ανυπομονούσε για το 2023 λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. «2022… τι χρονιά! Και όμως, είμαστε ακόμα ζωντανοί εδώ και μαζί! Ας κάνουμε το 2023 το καλύτερο μέχρι τώρα! Είμαστε οι συγγραφείς της ζωής μας… θάρρος, αγάπη, επιμονή, συμπόνια και χαρά. Με αγάπη, Ana». Αυτά έγραφε για τελευταία φορά στο κουτί μιας σαμπάνιας. Παραμένει ακόμα στην τραπεζαρία του ζευγαριού στο σπίτι τους στο Cohasset. Φαίνεται ανέγγιχτη από το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο οποίο βρέθηκε και ο οικογενειακός τους φίλος Gem Mutlu.

«Αγκαλιαστήκαμε και γιορτάσαμε. Κάναμε πρόποση. Ό,τι ακριβώς κάνεις την Πρωτοχρονιά» ανέφερε ο Mutlu. «Υπήρχε ανυπομονησία για το νέα έτος. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη για οτιδήποτε άλλο. Απλά γιορτάζαμε τον νέο χρόνο». Ο Mutlu έφυγε από το πάρτι γύρω στη 1.30, με τον σύζυγο της Ana Walshe να υποστηρίζει πως τον ξύπνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί.

Η τελευταία φορά που είδε την Ana Walshe;

Υποστήριξε πως του είπε ότι είχε ένα επείγον περιστατικό στη δουλειά και έπρεπε να πετάξει για Ουάσιγκτον. Έφυγε για το αεροδρόμιο, όπως υποστήριξε. Ήταν η τελευταία φορά, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, που την είδε ζωντανή. Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η New York Post φαίνονται δύο διαβατήρια στην τραπεζαρία.

Οι αρχές αναφέρουν πως η Ana Walshe δεν πήρε κούρσα για το αεροδρόμιο, ούτε έφυγε με πτήση εκείνη την ημέρα. Το τηλέφωνό της μάλιστα εξακολουθούσε να δίνει σήμα κοντά στο σπίτι της την πρώτη και τη δεύτερη μέρα του νέου έτους. Έκτοτε ο σύζυγός της Brian έχει συλληφθεί και κρατείται στη φυλακή. Θεωρείται ότι παραπλάνησε τους ερευνητές σχετικά με το που βρισκόταν αυτές τις δύο ημέρες. Καθυστέρησε έτσι και τις έρευνες για τον εντοπισμό της Ana Walshe, την εξαφάνιση της οποίας δήλωσε στις αρχές στις 4 Ιανουαρίου. 

Σε έρευνα της αστυνομίας στο ακίνητο, οι αστυνομικοί εντόπισαν αίμα στο υπόγειο του σπιτιού και ένα σπασμένο μαχαίρι. Η Ana δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, με τις έρευνες των αρχών να συνεχίζονται. Τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας από δύο έως έξι ετών, βρίσκονται υπό την προστασία των αρμόδιων αρχών.

Φίλοι της Ana Walshe και του Brian είπαν ότι συμπεριφερόταν περίεργα τους μήνες πριν από την εξαφάνισή της. Υποσχόταν μια μεγάλη έκπληξη για το 2023. Είχε πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία για μετρητά στις 28 ή 29 Δεκεμβρίου. «Τίποτα δεν κολλάει» δήλωσε στο NBC Washington η Manda Silva. Ήταν η γυναίκα που νοίκιαζε το διαμέρισμα στην οικογένεια. Η Ana έμενε με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Ήταν την Τρίτη που οι αρχές ανακάλυψαν πιθανά αποδεικτικά στοιχεία σε κάδο σκουπιδιών στο Peabody. Βρήκαν ένα τσεκούρι, ένα ματωμένο χαλί και είδη καθαρισμού. Βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από το σπίτι του ζευγαριού. Κατέσχεσαν επίσης δύο κάδους απορριμμάτων από το συγκρότημα διαμερισμάτων όπου διαμένει η μητέρα του Brian Walshe. Το κουβάρι της εξαφάνισης φαίνεται σταθερά να ξετυλίγεται, με τον σύζυγό της να έχει μπει στο κάδρο των αρχών.