Δανία: Προσπαθεί να αποδράσει ο εφευρέτης που διαμέλισε δημοσιογράφο στο υποβρύχιο
3 years, 4 months ago
6

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στην αστυνομία της Δανίας όταν ενημερώθηκε ότι ο Πίτερ Μάντσεν, ο εφεύρετης που έχει καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ σε υποβρύχιο, απέδρασε απο τη φυλακή που κρατείται.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες κατάφεραν να εγκλωβίσουν σε ένα παρκάκι τον Μάντσεν ενώ διαπραγματευτές προσπαθούν να συνεννοηθούν μαζί τους καθώς υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του εκρηκτικό μηχανισμό.

Στις φωτογραφίες που έδωσαν δανέζικα μέσα ενημέρωσης φαίνεται ο Μάντσεν να είναι στο έδαφος φορώντας κάτι που μοιάζει με ζώνη εκρηκτικών ενώ ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές τον σημαδεύουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

madsen-peter
madsen-peter2

Κατά πληροφορίες ο Μάντσεν κατάφερε να φύγει από τη φυλακή απειλώντας τους σοφρωνιστικούς υπαλλήλους με αντικέιμενο που θύμιζε όπλο λέγοντας επίσης ότι έχει στην κατοχή του και εκρηκτικό μηχανισμό.

Το σημείο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί ο Μάντσεν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη φυλακή στην οποία εκτίει ποινή ισοβίων.

Το έγκλημα που σόκαρε τη Δανία

Η σορός της Κιμ Βαλ είχε εντοπιστεί τον Αύγουστο του 2017 λίγες ημέρες μετά την επιβίβασή της στο υποβρύχιο του Δανού εφευρέτη προκειμένου να του μιλήσει ενόψει ρεπορτάζ που ετοίμαζε για το πρόσωπό του.

Δύτες είχαν βρει σε μια τσάντα στο βυθό της θάλασσας το κομμένο κεφάλι της Βαλ, κομμάτια του σώματός της και τα ρούχα της.

Ο Μάντσεν μέχρι την καταδίκη του άλλαξε πολλές φορές την εκδοχή του εγκλήματος πριν να υποστηρίξει τελικά οτι η άτυχη δημοσιογράφος είχε πεθάνει σε ατύχημα με διαρροή αερίου.

Οι ιατροδικαστές και τα εγκληματολογικά εργαστήρια απέδειξαν ότι η Βαλ δολοφονήθηκε είτε με στραγκαλισμό είτε επειδή κάποιος της έκοψε το λαιμό καθώς και ότι ο Μάντσεν την είχε μαχαιρώσει στα στήθη και τα γεννητικά όργανα είτε με μαχαιρι είτε με κατσαβίδι.

Η δικαστής που καταδίκασε τον εκκεντρικό εφευρέτη έκανε λόγο για μια «κυνική και προγραμματισμένη σεξουαλική επίθεση και μια άγρια δολοφονία μιας γυναίκας».

protothema.gr