Δασκάλα δημοτικού στα Χανιά καταγγέλλει: Πώς να κάνουμε τηλεκπαίδευση, όταν δεν έχουμε καν ίντερνετ στο χωριό;
3 years, 6 months ago
6

Στη Ροδοπού δεν υπάρχει καν σταθερή γραμμή από τον ΟΤΕ

Εξοργισμένη από την οργάνωση και τον σχεδιασμό του συστήματος τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα εμφανίστηκε μία εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο χωριού των Χανίων.

Η Φανή Μπουμπόναρη, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου, σε δηλώσεις της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ξέσπασε, λέγοντας ότι στο παραθαλάσσιο χωριό δεν υπάρχει καν ίντερνετ, με την κυβέρνηση να αποτυγχάνει, παρότι είχε 8 μήνες να σχεδιάσει μία λειτουργική φόρμα, ώστε να συνεχίσουν τα σχολεία τη λειτουργία τους.

Μιλώντας στο Zarpa Radio 89.6, η κυρία Μπουμπόναρη επισήμανε πως οι παραλείψεις είναι πολλές στην υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης: «Ως εκπαιδευτικός μένω σε αυτό που ζητήσαμε εξ αρχής, τα παιδιά να έρχονται σε μικρά τμήματα εκ περιτροπής και μία ημέρα θα μπορούσε να γίνεται τηλεκπαίδευση, ώστε να είναι τουλάχιστον τρεις μέρες στο σχολείο με το 50% της ύλης. Το υπουργείο τα γνώριζε αυτά από τον Μάρτιο, όμως βλέπουμε τάξεις με 25 ακόμα και 28 παιδιά. Τώρα αυτά τα παιδιά θα μείνουν στο σπίτι ή θα πηγαίνουν στον παππού και στη γιαγιά; Αυτούς, όμως, δεν θέλουν να προστατεύσουν;».

Τρεις υπολογιστές

Η ίδια έχει τρία παιδιά, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη τρεις υπολογιστές και καλή σύνδεση για να μπορούν να συνδεθούν για τόσες ώρες χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα, αναφέρει το zarpanews.gr. «Στη Ροδοπού, για παράδειγμα, ο ΟΤΕ δεν έχει καν σταθερή γραμμή, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στην περιφέρεια χρησιμοποιούν πλέον αποκλειστικά κινητά τηλέφωνα. Τα παιδιά αυτή τη στιγμή είναι μόνα τους στο σπίτι κι έχουν ένα κινητό -των γονιών τους- για να κάνουν μάθημα.

Από το υπουργείο Παιδείας δεν έχει έρθει τίποτα στα σχολεία. Επιπλέον, κάποιοι από τους αναπληρωτές καθηγητές που έρχονται για λίγο καιρό δεν έχουν σταθερές συνδέσεις για να διδάξουν από το σπίτι τους και ακόμα κι αν έρθουν να κάνουν μάθημα από το σχολείο, η σύνδεση του ίντερνετ δεν μπορεί να αντέξει τόσες παράλληλες τηλεδιασκέψεις», τόνισε η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου.

newsbreak.gr