«Δεν άντεξε το βάρος» – Ο Στέλιος Προσαλίκας για την αυτοκτονία του 41χρονου – video
3 years, 4 months ago
6

Τη θλίψη του για την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη του γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας.

«Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα στο Δ.Σ. της Ένωσης», δήλωσε στο enikos.gr ο Στ. Προσαλίκας. «Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού. Να σας πω χαρακτηριστικά πως εν μέσω πανδημίας είχε πάρει τόσα μέτρα προστασίας όσα δεν είχαν πάρει όλες οι μονάδες στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί ο Δημήτρης, με υψηλό, υπερβολικό θα έλεγα, αίσθημα ευθύνης. Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους. Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί, δεν άντεξε αυτό το τεράστιο βάρος» τόνισε.

Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε επισκεφθεί πριν από λίγο καιρό τη Μονάδα στον Άγιο Στέφανο. «Πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω από τα μέτρα που είχε πάρει» είπε.

Το σημείωμα

Ο 41χρονος ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας Νέα Θάλπη, όπου προ δύο ημερών είχαν εντοπισθεί τρία κρούσματα κορωνοϊού, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος άνδρας έδωσε τέλος στην ζωή του με μια κυνηγετική καραμπίνα, ενώ επίσης αναφέρεται ότι και ο ίδιος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σε τεστ που έκανε πρόσφατα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας είχε αφήσει σημείωμα που βρέθηκε δίπλα του, στο οποίο εξηγούσε γιατί έβαλε τέλος στη ζωή του