«Δεν βρέχει, σας φτύνουν …στα μούτρα σας»: Ο Αντώνης Κανάκης ξέσπασε και είπε όσα δεν τόλμησε κανένας & όλοι τον αποθεώνουν
1 year, 21 days ago
6

Διαφορετικά ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας 6/3 το Ράδιο Αρβύλα με τον Αντώνη Κανάκη να αναφέρεται εκτενώς στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και να ξεσπά κατά των υπευθύνων, ενώ σχολίασε αυστηρά και αιχμηρά τις τοποθετήσεις διάφορων δημοσιογράφων για την τραγωδία.

Στην έναρξη της εκπομπής, ο γνωστός παρουσιαστής είπε: «Όταν ξεκίνησε το “Ράδιο Αρβύλα”, πριν 15 χρόνια, ήταν τότε που σκότωσαν τον Αλέξη και είχαμε βρεθεί σε τρομακτικά παράξενη θέση. Ήταν βέβαια άλλες εποχές, δεν είχε το διαδίκτυο στη σημερινή του μορφή και βγαίναμε σε καθημερινή βάση, ειδικά την πρώτη μέρα και δεν ξέραμε τι κάναμε, βγάζαμε το μέσα μας, ό,τι υπήρχε στο μυαλό μας.

Θυμάμαι την ψυχολογία εκείνες τις ημέρες, θέλαμε να ανοίξει η γη και να μας καταπιεί. Ντρέπεσαι που ζεις σε αυτή τη χώρα, για όσους κυβερνούν και τους προηγούμενους, έχεις ένα θυμό και λες “δε θέλω να ζω μέσα σε αυτό το πράγμα”, σκέφτομαι και λέω “θεέ μου να μην ξαναχρειαστεί να βγούμε υπό παρόμοιες συνθήκες”.

Κι όμως χρειάστηκε. Θα βγούμε για να βγούμε να εκφράσουμε όσα σκεφτόμαστε και και συζητάμε, όπως κι εσείς. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτή τη χώρα. Είμαστε θλιμμένοι και θυμωμένοι, θα προσπαθήσουμε να τα βάλουμε σε μια ροή, η οποία όμως δε θα υπάρχει. Ο λόγος δε θα είναι δομημένος., θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ήρεμοι.

Μέσα στο πλαίσιο του τριήμερου πένθους, άρχισε ήδη η επιστροφή στην κανονικότητα. Έπαιζε κανονικά το Survivor και ψάχνοντας ειδήσεις, έβλεπα μια γκόμενα που φιλούσε τον άλλο γκόμενο. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστρέψουμε σε αυτήν την χαζοχαρούμενη κανονικότητα της λοβοτομής. Αν και θα κάνουν ό,τι μπορούν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εμείς δεν μπορούμε. Μας είναι αδύνατο να κάνουμε το Ράδιο Αρβύλα, όπως μια εβδομάδα πριν. Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν μας βγαίνει, Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στα συστατικά αυτά που θα επιστρέψουν τον κόσμο στην κανονικότητα του έλα μωρέ να, πάμε να ασχοληθούμε με το Survivor με τους γκόμενους και τις γκόμενες. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε ε αυτό το πράγμα.» είπε ο Αντώνης Κανάκης.

 

 

 

Μετά την επιστροφή από το διαφημιστικό διάλειμμα, ο παρουσιαστής διευκρίνισε ότι το Ράδιο Αρβύλα δεν μπορεί να συνεχίσει με την δομή που είχε μέχρι σήμερα: «Από ό,τι καταλάβαμε από τα μηνύματα, αυτό που είπα ήταν διφορούμενο και πρέπει να το διευκρινίσω. Δεν εννοούσα ότι εξαφανιζόμαστε, αλλά ότι το Ράδιο Αρβύλα δεν μπορεί να συνεχίσει στην μορφή που ήταν. Έχουμε σκέψεις να βγούμε αύριο από το περιβάλλον του Βινυλίου και να κάνουμε κάποιες εκπομπές που δεν θα είναι το Ράδιο Αρβύλα, όπως το ξέραμε».

Επίθεση Κανάκη σε Γεωργιάδη και Πορτοσάλτε

Ο Αντώνης Κανάκης φανερά εκνευρισμένος με τα όσα ακολούθησαν την τραγωδία στα Τέμπη και τα όσα είπαν ορισμένοι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί μετά το τραγικό αυτό περιστατικό, σε αρκετά σημεία της εκπομπής ξέσπασε, και ιδιαίτερα κατά του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Αρη Πορτοσάλτε και κατά του Αδωνι Γεωργιάδη, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω Twitter.

«Αυτό που είναι χυδαίο είναι ότι τολμάς να κάνεις αυτούς τους συμψηφισμούς αυτήν την ώρα (σ.σ. για το Μάτι), ξεκινάς να λες ότι δεν είναι της στιγμής, αλλά το λες. Αν δεν είναι της στιγμής, βούλωσέ το, μην το λες…»

Παρακάτω σε ένα δεύτερο απόσπασμα συνέχισε ο Αντώνης Κανάκης:

«Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ…ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, την μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ…ά στα μούτρα σας…».

 

 

Αποθέωσαν τον Αντώνη Κανάκη μετά την παρέμβασή του

Στο Twitter η συντριπτική πλειονότητα όσων παρακολούθησαν την εκπομπή, αποθέωσε τον παρουσιαστή και τους συντελεστές της, τονίζοντας πως είπε στον αέρα ενός μεγάλου καναλιού, όπως ο ΑΝΤ1, όσα λένε οι πολίτες στην καθημερινότητά τους:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και συνέχισε σε άλλο σημείο για τους δημοσιογράφους:

«Αυτά που γράφουν στους τοίχους για δημοσιογράφους παπαγάλους είναι λίγα, δημοσιογραφία είναι πλέον υπάλληλος κομμάτων, καναλαρχών και διαφόρων άλλων συμφερόντων, τότε γίνεται εχθρός της Δημοκρατίας… Οι δημοσιογράφοι θα βάλουν τα τσιράκια τους και θα επιτεθούν… αλλά όσο και να δημιουργείτε πλασματική πραγματικότητα και λέτε ότι βρέχει ενώ σας φτύνουν, δεν βρέχει, σας φτύνουν…».

 

Υπήρχαν και μερικοί που δεν τους άρεσαν όσα είπε…

 

 

 

Η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Κανάκη

Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν οι αναφορές του Αντώνη Κανάκη στην εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα» για το δυστύχημα στα Τέμπη. Λίγο μετά το τέλος της εκπομπής των «Ράδιο Αρβύλα», ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε μέσω ανάρτησης στο Twitter στον Αντώνη Κανάκη:

«Ο κ. Κανάκης που είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι «δεν το είχε καταλάβει», αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον ⁦Άρη Πορτοσάλτε και εμένα!».

 

Αποθέωση από την Έλενα Ακρίτα για τον Αντώνη Κανάκη

Τα όσα είπε ο Αντώνης Κανάκης στην αρχή της εκπομπής, βρήκαν σύμφωνη και την Έλενα Ακρίτα, η οποία έδωσε τα συγχαρητήριά της δημοσίως στους Ράδιο Αρβύλα.

«Μπράβο Ράδιο Αρβύλα. Μπράβο Αντώνη, μπράβο Γιάννη, μπράβο Χρηστο! Παρόντες πριν 15 χρόνια με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, παρόντες κι απόψε με τα Τέμπη. Είπατε αυτά που σκεφτόμαστε, είπατε αυτά που αισθανόμαστε. Ετσι. Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις. Να μην τις παίρνει ο άνεμος», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.