Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Εθνική τραγωδία αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα
3 years, 4 months ago
6

Σε μία δραματική προειδοποίηση προχώρησε ο Νικόλαος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Κατά του ανοίγματος της χώρας και δη χωρίς περιοριστικά μέτρα τάχθηκε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.

«Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει, αν θα ανοίξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του» είπε στον ΣΚΑΪ και επέμεινε στην ανάγκη να συνεχιστεί το lockdown.

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα».

«Εθνική τραγωδία αν δεν ληφθούν μέτρα»

Συνέχισε τις δηλώσεις κάνοντας μία δραματική προειδοποίηση όσον αφορά στο τρίτο κύμα.

«Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε και προσέθεσε:

«Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το τρίτο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας».

Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη

Αναφέρθηκε και στην «τραγική κατάσταση» που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη με τις κλίνες ΜΕΘ να είναι γεμάτες.

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε» είπε.

Πηγή : sputniknews.gr