Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε στα πρότυπα «μαφίας» – Εμπλέκονται 60 άτομα, ανάμεσά τους και αστυνομικοί
1 year, 3 months ago
6

Ογκώδη δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα 60 ατόμων ανάμεσά τους τριών αστυνομικών, οι οποίοι είναι αδέλφια και του πατέρα τους, βρίσκεται από χθες στα χέρια του Εισαγγελέα έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δομημένη συμμορία στα πρότυπα της «μαφίας» η οποία προέβαινε σε εκβιασμούς, απάτες, τοκογλυφία, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τομέας δραστηροποίησης της εγκληματικής οργάνωσης ήταν κυρίως ο δανεισμός παικτών σε νόμιμα ή παράνομα καζίνο, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνταν και στην προστασία παρόνομων λεσχών.

Ο ρόλος των τριών αστυνομικών, τους οποίους φέρεται να είχε στρατολογήσει στην οργάνωση ο ίδιος τους ο πατέρας, ήταν η παροχή πληροφοριών στα αρχηγικά μέλη της μαφίας. Η δικογραφία ήδη βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα που παρήγγειλε την προκαταρκτική έρευνα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των εμπλεκομένων.