Δημόπουλος: Το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει προστασία από την πρώτη κιόλας δόση- Σε δύο δόσεις η χορήγησή του
3 years, 7 months ago
6

Προστασία 28 ημερών θα προσφέρει η πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer για τον νέο κορωνοϊό, ενώ ο κύκλος θα ολοκληρώνεται με τη χορήγηση δεύτερης δόσης, σύμφωνα με τον πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), Θάνου Δημόπουλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημόπουλος, «το εμβόλιο ΒΝΤ162b2 Pfizer-BioNtech βασίζεται σε τεχνολογία mRNA. Η μελέτη του βρίσκεται στη φάση 3, η οποία ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου και μέχρι σήμερα έχουν συμπεριληφθεί 43.538 άτομα χωρίς προηγούμενη διάγνωση COVID-19, εκ των οποίων οι 38,955 έχουν λάβει ήδη 2 δόσεις του εμβολίου.

Το 42% των συμμετεχόντων έχουν διαφορετικές εθνικές και φυλετικές καταβολές.

Πρωτεύον καταληκτικό σημείο: Επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 7 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου.

– Το εμβόλιο είναι 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της λοίμωξης COVID-19 σε άτομα που δεν έχουν προηγουμένως νοσήσει από COVID-19. Δηλαδή το εμβόλιο προσφέρει προστασία 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου κατά τον εμβολιασμό με δύο δόσεις.

Δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία: Επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 14 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου και η πρόληψη COVID-19 σε άτομα που έχουν εκτεθεί σε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η μελέτη συνεχίζεται και η τελική ανάλυση θα πραγματοποιηθεί όταν καταγραφούν συνολικά 164 επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 στους συμμετέχοντες (στην παρούσα ανάλυση συμπεριελήφθησαν 94 περιπτώσεις).

Αναμένεται ότι εντός της 3ης εβδομάδας του Νοέμβρη θα είναι διαθέσιμα τα απαραίτητα δεδομένα ασφαλείας ώστε να κατατεθεί στον FDA αίτηση για Εγκριση Επείγουσας Χορήγησης.

Αναμένεται ότι εντός του 2020 θα παραχθούν 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που συνολικά θα ανέλθουν σε 1.3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2021».

protothema.gr