Δις ισόβια στον λέκτορα του ΑΠΘ για τη δολοφονία της γυναίκας του και της γιαγιά της με αρσενικό
1 year, 14 days ago
6

Σε ποινή δις ισοβίων καταδικάστηκε ο 51χρονος λέκτορας του ΑΠΘ που κατηγορείται για τη δολοφονία με αρσενικό της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 2013.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή και απέρριψε τη χορήγηση ελαφρυντικών, όπως αναφέρει το voria.gr. Η ίδια ποινή του είχε επιβληθεί και πρώτοδικα.

Στις 23 Αυγούστου του 2013, η σύζυγος του κατηγορούμενου άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και νοσηλευόταν. Λίγες μέρες πριν πέθανε και η γιαγιά της.

Από την πρώτη στιγμή οι γονείς της 34χρονης θεώρησαν ότι επρόκειτο για δολοφονία και για αυτό προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης. Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή της σορού.

Στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκε ο σύζυγός της 34χρονης, ο οποίος αρνήθηκε από την αρχή κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας την εκδοχή της δηλητηρίασης από σωληνώσεις στο εξοχικό του ζευγαριού στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις στις σορούς γιαγιάς και εγγονής βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού.

Η 34χρονη που εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στη βιβλιοθήκη της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, φέρεται να δηλητηριάστηκε σταδιακά σε μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη μέσα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου νοσηλευόταν. Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι δηλητηρίασε τη γυναίκα του και μητέρα του ανήλικου παιδιού τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισήχθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, με συμπτώματα μυϊκής αδυναμίας. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και ύστερα από νοσηλεία 7 ημερών η υγεία της βελτιώθηκε και επέστρεψε στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου. Εκεί την επισκεπτόταν ο σύζυγός της που κατηγορείται ότι της χορηγούσε αρσενικό.

Αρσενικό φέρεται να είχε χορηγήσει και σε ένα μπουκάλι νερό από το οποίο έπινε αποκλειστικά η γιαγιά της θανούσας που τον Αύγουστο του 2013 μπήκε στο νοσοκομείο με οξεία νεφρική ανεπάρκεια και κατέληξε λίγο αργότερα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται την περίοδο εκείνη να είχε εξωσυζυγική σχέση με μια φοιτήτριά του με την οποία μάλιστα απέκτησαν και παιδί. Έχει άλλη μια κόρη από τον γάμο του με την 34χρονη.

Δείτε τις δηλώσεις του συνηγόρου του: