Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους – «Υπάρχουν άλματα λογικής» υποστηρίζει η δικηγόρος τους
9 months, 20 days ago
6

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο» υποστηρίζει η Αθανασία Σταυρή, δικηγόρος των κατηγορουμένων για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση δολοφονίας η συνήγορος ισχυρίστηκε τα εξής στο Mega:

«Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω».

«Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής» συμπλήρωσε.

«Μίλησαν» τα κινητά για τη δολοφονία του Καραϊβάζ 

Όλος ο σχεδιασμός αλλά και η εκτέλεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχημάτισε το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και έφερε στο φως το protothema.gr με ρεπορτάζ του Δημήτρη Πώποτα και της Άριας Καλύβα.

Αποκωδικοποιήθηκε λεπτό προς λεπτό η διαδρομή του μαύρου scooter Beverly και του λευκού βαν Fiat, τόσο την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, την 9η Απριλίου 2021, όσο και την προηγούμενη. Εν συνεχεία, η ελληνική αστυνομία διαπίστωσε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ότι τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων όσο και ενός ακόμη προσώπου, ενός 50χρονου το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία, ήταν σε παύση και τις δύο ημέρες. Ωστόσο, τις κρίσιμες ώρες, είχαν ενεργοποιηθεί στην περιοχή του Αλίμου δύο πακιστανικά κινητά τα οποία μετά τη δολοφονία δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά.

Είχαν ενεργοποιήσει τα κινητά 4 ημέρες πριν την εκτέλεση

Όσον αφορά στα κινητά τηλέφωνα στα οποία ενεργοποιήθηκαν οι ως άνω δύο τηλεφωνικές συνδέσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μάρκας ΝΟΚΙΑ 105 που αγοράστηκαν την 2-4-2021 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας «WIND» το οποίο βρίσκεται στην οδό Πανόρμου 74 στην Αθήνα, υπεύθυνος του οποίου, τυγχάνει 49χρονος. Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του ως άνω υπευθύνου και του συνόλου των υπαλλήλων του καταστήματος, που εργάζονταν εκείνη την ημέρα, δεν είχε κρατηθεί οποιοδήποτε παραστατικό πώλησης των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να πιστοποιηθούν στοιχεία σχετικά με τον αγοραστή.

Τα πακιστανικά κινητά ενεργοποιούνται για πρώτη φορά στις 5 Απριλίου 2021, δίνοντας στίγμα από Χαροκόπου Καλλιθέα και ακολουθούν κάποιες επικοινωνίες ανάμεσά τους. Η πρώτη στις 8 Απριλίου 2021, δηλαδή μια ημέρα πριν από τη δολοφονία για να συντονίσουν τις ενέργειές τους αλλά και στις 9 Απριλίου.

Κάμερες ασφαλείας

Από τις κάμερες ασφαλείας και την ανάλυση του οπτικού υλικού προκύπτει πως «οι δράστες χρησιμοποίησαν για το σχεδιασμό, υλοποίηση της πράξης και την απρόσκοπτη διαφυγή τους από το σημείο ανθρωποκτονίας, τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα. Παρατηρήθηκε δε, η παρουσία ενός Ι.Χ.Φ. τύπου «βαν» λευκού χρώματος. Επίσης, από την παρατήρηση των καμερών ασφαλείας διαπιστώνεται ότι πρόκειται για οχήματα με τα ίδια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που εμφανίζονται σε ίδιους τόπους και χρόνους και τις δύο ημέρες».

Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συλληφθέντες που ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη για να απολογηθούν, είναι ένας 40χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο.