Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Την σκότωσα αλλά δεν την βίασα υποστηρίζει, ο 28χρονος δράστης
3 years, 7 months ago
6

Ενώπιον της έδρας, με μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, στάθηκε για την απολογία του ο 28χρονος που σήμερα δικάζεται για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον. Ο Εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του 28χρονου, όπως κατηγορείται.

Ο κατηγορούμενος ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγγνώμη και περιγράφοντας πολύ διαφορετικές τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης μοριακής βιολόγου σε σχέση με όσα είχε καταθέσει.

Έκανε λόγο για ένα ατύχημα και όχι μια δολοφονία, αρνήθηκε οποιοδήποτε σεξουαλικό κίνητρο, παρά τις καταθέσεις του περί τριπλού βιασμού της άτυχης γυναίκας, και έκανε λόγο για πίεση που αισθάνθηκε από την Αστυνομία εξαιτίας της οποίας έλεγε… ναι σε όλα.

Νωρίτερα, συγκλόνισε η αδερφή της Σούζαν Ίτον που κατέθεσε στο Δικαστήριο, αλλά και οι δύο φίλοι που εντόπισαν το πτώμα στη σπηλιά.

Η μητέρα του που μαζί με τον αδερφό και τη σύζυγό του, δίνει το «παρών» στο Δικαστήριο, κρατώντας την καρδιά της, περίμενε να ακούσει όσα ο γιος της είχε να πει.

«Ζητάω τεράστιο συγγνώμη για όσα έχω προκαλέσει σε όλους. Αισθάνομαι ένοχος. Θα με κρίνετε εσείς» – είπε ο 28χρονος, που φάνηκε σε δυσκολία να συνεχίσει. «Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, δεν ξέρω πως να μιλήσω, συνήθως με ρωτάνε» – είπε.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε τι έγινε εκείνη τη μέρα και ο 28χρονος άρχισε να εξιστορεί:

«Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Τότε ήταν το πανηγύρι που ήταν στο σπίτι μας. Είχα πάει να μαζέψω ξύλα στον Ταυρωνίτη, είχε όμως ζέστη και κατά τις 11.00 αποφάσισα να φύγω, να πάω μια βόλτα με το αμάξι. Πήγα σε μια συγκεκριμένη διαδρομή που μου αρέσει και τότε την είδα τη γυναίκα αυτή. Δεν αισθάνθηκα κάτι σεξουαλικό μέσα μου» – είπε και συνέχισε: «Στο γυρισμό την ξαναείδα. Την είδα στην άκρη να κάνει τζόκινγκ. Αυτή χωρίς να κοιτάξει πίσω, ήθελε να πάει απέναντι κι εγώ δεν πρόλαβα να πατήσω φρένο κι έπεσα πάνω της» – ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Για να την απεγκλωβίσω, επειδή ήταν κάτω από το αμάξι, έκανα όπισθεν, αλλά στην κατάσταση που την είδα, δεν μπορούσε να ζήσει. Είχε κοπεί το αυτί της. Τα έβλεπα στις ταινίες, αλλά πρώτη φορά το ζούσα» – πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν πίστευα ότι θα ζήσει, ήταν βαριά. Δεν κρατούσα κινητό για να καλέσω αστυνομία, γονείς. Φοβήθηκα να το πω – λάθος» – συνέχισε, αναφέροντας πως «το πάτησε», καθώς είχε θολώσει και δεν μπορούσε να σκεφτεί σωστά.

«Την έβαλα στο πορτ μπαγκάζ γιατί δεν μπορούσα να βλέπω την εικόνα αυτή»

Στη συνέχεια, όπως διηγείται ο 28χρονος, την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου καθώς «δεν μπορούσα να την βλέπω σαν εικόνα». «Στην αρχή σκέφτηκα να το πω αλλά φοβήθηκα» – πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ήξερε πως θα πιαστεί και ήθελες αυτές τις λίγες ημέρες που εκτιμούσε ότι θα μεσολαβούσαν, να τις περάσει με την οικογένειά του. «Πίστευα ότι θα καθυστερούσε δυο τρεις ημέρες η σύλληψη μου» – είπε, προσθέτοντας πως «το μεγαλύτερο λάθος ήταν να την βάλω στο πορτ μπαγκάζ».

«Μου ήρθε η σκέψη να την εξαφανίσω, χωρίς να σκέφτομαι τις συνέπειες εκείνη τη στιγμή. Την πήγα στο καταφύγιο, έκανα όπισθεν όσο πιο κοντά μπορούσα στην τρύπα του αεραγωγού, πήρα το σφυγμό της και άρχιζε και πάγωνε και δεν ανέπνεε. Έτσι σκέφτηκα να την πετάξω. Λάθος και αυτό, αλλά και πάλι δεν είχα καθαρή σκέψη. Θεώρησα ότι είχε πεθάνει όσο οδηγούσα. Άκουγα λίγο να κάνει ένα βογγο, δεν άκουγα λεξεις» – ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου.

“Δεν ήρθα ποτέ σε σεξουαλική επαφή με τη Σούζαν Ίτον”

Η πρόεδρος της έδρας τον ρώτησε αν αρνείται όσα είχε πει στις 15 Ιουλίου του 2019, για τις σεξουαλικές πράξεις σε λεπτομερή κατάθεση που είχε δώσει.

“Εγώ στην αρχή δεν είχα πει για βιασμό αλλά μετά από συγκεκριμένη πίεση αναγκάστηκα να πω κάποια πράγματα που δεν ισχύουν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν ισχύει, υπάρχουν κάποιοι που τους συμφέρει να μη βγει η αλήθεια” απάντησε ο κατηγορούμενος, σημειώνοντας “Δεν είχα έρθει ποτε σε σ3ξουαλικη επαφή με την Σούζαν Ίτον”.

Όπως είπε, βρέθηκε DNA του, καθώς την έπιασε, την έσυρε από τα πόδια και την έριξε στην τρύπα. “Έκατσα μετά στο αυτοκίνητο για 20 λεπτά για να ηρεμήσω” – είπε και πρόσθεσε: “Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Έτσι το βλέπω εγώ. Ήταν ατύχημα. Έτσι είναι για μένα. Κάποιος μπορεί να το βλέπει προμελετημένο έγκλημα, εγώ δεν το βλέπω έτσι”.

“Ο τρόπος που σκέφτηκα να την εξαφανίσω, αυτό δείχνει, αλλά δεν την χτύπησα εσκεμμένα” – σημείωσε.

“Μπήκατε στη διαδικασία να ζητήσετε μέσω της οικογένειας σας συγνώμη στην οικογένεια της θανούσης;”, τον ρώτησε η Πρόεδρος, με τον 28χρονο να απαντά: «Δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ζητάω και από δω το συγνώμη. Δεν ήταν προμελετημένο. Ήταν ατύχημα. Το μετά ήταν το πρόβλημα»

Ο νεαρός Χανιώτης ενώπιον του Δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι είναι αλήθεια ότι ακούει φωνές, ότι διαβάζει Σολωμονικη και ότι ασχολείται με κάποιες τελετές, ωστόσο όταν τον ρώτησε η πρόεδρος τί βιβλία διαβάζει, ο ίδιος δεν έδωσε μια σαφή απάντηση.

Η χλωρίνη δεν “καθάρισε” τις φωνές

Περιέγραψε ότι κατόπιν πήγε σε ένα νεκροταφείο και έπλυνε το αυτοκίνητο, το οποίο έπλυνε ξανά 2-3 μέρες μετά. “Το έκανα γιατί άκουγα την μυρωδιά της και άκουγα τα μουγκρητά της συγχωρεμενης. Νόμιζα ότι αν το πλύνω με χλωρίνη θα έφευγαν οι φωνές” – είπε…

Ο 28χρονος ανέφερε πως ήθελε να ζήσει η άτυχη βιολόγος, αλλά “όταν είδα την εικόνα της μετά το χτύπημα, αηδίασα…”

Όπως είπε ο ίδιος, “από το σημείο που την χτύπησα μέχρι το καταφύγιο, έκανα μισή ώρα. Δεν επέλεξα τον πιο μακρινό δρόμο για να αποφύγω την κίνηση στο δρόμο, για να μην με δουν”.

Η πρόεδρος της έδρας ρώτησε τον κατηγορούμενο για το σπερματικό υγρό που βρέθηκε στο σώμα της 60χρονης γυναίκας, με τον καθ’ομολογίαν δράστη να απαντά με ερώτηση: “Δικό μου είναι;”. Η πρόεδρος επέμεινε, ρωτώντας αν αρνείται ότι ήταν δικό του, έστω και κατά λάθος, με τον 28χρονο να απαντά πως θα το θυμόταν, αν ήταν δικό του.

Συνέχισε, κάνοντας λόγο για φόβο και απειλή που ένιωσε στην Αστυνομία. “Φοβήθηκα και άρχισα να λέω ναι σε ότι μου έλεγαν” – ανέφερε.

Το Δικαστήριο διέκοψε για λίγο και ακολούθησε η πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας για ενοχή του 28χρονου, όπως κατηγορείται.

Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και κατόπιν αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr