Δόμνα Μιχαηλίδου: Η αργία της Πρωτομαγιάς θα μεταφερθεί για την Τρίτη του Πάσχα
1 month, 27 days ago
6

Τη μεταφορά της φετινής αργίας της Πρωτομαγιάς ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η υπουργός Εργασίας η φετινή αργία για την Πρωτομαγιά θα μεταφερθεί την Τρίτη του Πάσχα. Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης είπε ότι «φέτος πέφτει Μεγάλη Τετάρτη που είναι μεγάλη κατάνυξη και υπάρχει μεγάλη εμπορική κίνηση, οπότε δεν είναι λογικό να πάει Μεγάλη Πέμπτη».

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας η σχετική υπουργική απόφαση για μεταφορά της αργίας θα εκδοθεί σήμερα.

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι

Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στην οποία συνταξιούχοι θα μπορούν να δηλώνουν ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους.

Όπως εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου το μόνο που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στον ΕΦΚΑ ώστε να μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους και όχι το 70% που ήταν μέχρι σήμερα.

Σήμερα, όπως είπε η υπουργός Εργασίας, υπάρχουν 100.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι εργάζονται και από αυτούς, μόνον το 36% το δηλώνουν. «Θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα» υπογράμμισε η κυρία Μιχαηλίδου.