Δρυμιώτης για Στέφανο Κασσελάκη: Έχει το πακέτο για να γίνει πολιτικός αλλά δεν κάνει για ΣΥΡΙΖΑ – Αν εκλεγεί θα υπάρξει διάσπαση
8 months, 9 days ago
6

Την παρομοίωση της παλαιάς τακτικής ποδοσφαιρικών ομάδων όταν δεν τα πήγαιναν καλά να φέρνουν «έναν διάττοντα αστέρα από το εξωτερικό» χρησιμοποίησε ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης για να σχολιάσει την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν τους οπαδούς της ομάδας που είδαν ένα καινούργιο πρόσωπο οτι μπορεί να τους βγάλει από το καθοδικό σπιράλ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρυμιώτης στο Action24.

Ωστόσο έσπεσε να συμπληρώσει με νόημα ότι «η εικόνα είναι αρκετή για να αγοράσεις ένα προϊόν, αλλά αν δεν είναι καλό… Ο χρόνος θα δείξει για τον Κασσελάκη»

Παράλληλα σημείωσε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «έχει όλο το πακέτο να γίνει πολιτικός αλλά δεν ταιριάζει στον ΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είσαι εκατομμυριούχος και να μιλάς για ισότητα».

Ερωτηθείς, δε, για την επίδραση τυχόν νίκης του Στέφανου Κασσελάκη ο Ανδρέας Δρυμιώτης εκτίμησε ότι «αν βγει θα υπάρξει διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνει ένας ριζοσπαστικός ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν, και άλλο ένα κόμμα πιο κεντροαριστερό για να καλύψει το κενό που υπάρχει από το ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας γενικότερα για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δρυμιώτης είπε ότι:

– η συμμετοχή ήταν πραγματικά εκπληκτική και δείχνει ότι υάρχει ένα ρεύμα που προσπαθεί να ανεβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την κατιούσα που έχει πάρει
– το ποσοστό του Στέφανου Τζουμάκα δείχνει ότι υπάρχουν πολιτικοί που υπήρξαν υπουργοί που δεν καταλαβαίνουν ότι δεν περνάνε πια
– Παππάς και Τσακαλώτος ήταν στυλοβάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παππάς ήταν ο αντ’ αυτού του Τσίπρα και ο Τσακαλώτος ήταν ο επικεφαλής της ομπρέλας. Τα ποσοστά τους σημαίνει οτι δεν τραβάνε

Επανερχόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «ήταν η πλέον επαγγελματική προεκλογική καμπάνια που έχω δει. Ακόμα και το χέρι που έβαλε στον Αποστολάκη στο βίντεο στη Μακρόνησο ήταν μέρος της επικοινωνίας. Από τη μια έδειχνε οικειότητα και από την άλλη επιβολή» προσθέτοντας ότι «ήταν μεγάλη αβάντα» η παρουσία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο βίντεο αυτό.

Όσον αφορά τη στήριξη του Παύλου Πολάκη στον Στέφανο Κασσελάκη σε σχέση με την πρόθεση του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει το κέντρο, ο Ανδρέας Δρυμιώτης είπε ότι «αυτό είναι η μοναδική αντίφαση που κανείς δεν μπορεί να δώσει μια εξήγηση. Δεν έχω ακούσει και εξήγηση.

Ο Κασσελάκης αντιπροσωπεύει τον εκλεπτυσμένο πολιτικό και ο Πολάκης αντιπροσωπεύει ό,τι πιο ταξικό είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη πιθανή εξήγηση που μπορεί να υπάρχει, είναι να είναι πίσω από τον Κασελάκη ο Αλέξης Τσίπρας και Πολάκης και Τσίπρας μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι ακόμα κολλητοί».