Έχασε την ψυχραιμία του από την ήττα ο Αδωνις Γεωργιάδης (βίντεο)
9 months, 7 days ago
6

Τις πραγματικές απόψεις του για την πολιτική, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του από την ήττα της ΝΔ και εξερράγη κατά του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά και των υπολοίπων συμμετεχόντων στο τηλεοπτικό πάνελ του ΣΚΑΪ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, απαντώντας στον Αλ. Παπαχελά δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή των πολιτών σε ένα δημοκρατικό καθεστώς.

Μέσω έντασης στο πανελ του τηλεοπτικού σταθμού, ο διευθυντής της Καθημερινής απευθυνόμενος στον Αδ. Γεωργιάδη του είπε ότι «με τέτοιου είδους πολιτική αντιπαράθεση, η αποχή θα πάει στο 70%». Απαντώντας ο υπουργός έφτασε στο σημείο να δηλώσει: «Ας πάει. Εγώ διέκοψα;».

Ο υπουργός Εργασίας συνέχισε μαινόμενος χωρίς να ακούει τον δημοσιογράφο που του έθετε το θέμα για την ποιότητα της Δημοκρατίας, αυτό της αποχής του εκλογικού σώματος από τις εκλογές, λέγοντάς του ότι «είναι ένα πρόβλημα (σ.σ. η αποχή) το οποίο πρέπει να κουβεντιάσουμε». Καλώντας τον να επιδείξει ψυχραιμία, ο Αλ. Παπαχελάς απευθύνθηκε και πάλι στον Αδ. Γεωργιάδη που ούρλιαζε, λέγοντάς του ότι «σας είπα ότι αυτό (σ.σ. η αποχή) δεν κάνει καλό. Αυτό σας είπα αν το καταλάβατε».

Υπενθυμίζεται η αποχή στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, μόλις το 40,5% των πολιτών πήγαν στις κάλπες των δημοτικών εκλογών ενώ όσον αφορά στις περιφέρειες η συμμετοχή πέφτει σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα αγγίζοντας το 35%.