«Έχουμε την ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα» λέει ο Μπίστης – Πολάκης: «Σωστά τα λες, ανάλαβέ την»
11 months ago
6

Αναζωπυρώνεται η εσωκομματική ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αιτίες της βαριάς εκλογικής ήττας κι ενώ «μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, την οξεία αντίδραση του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη προκάλεσε η ανάρτηση του Συντονιστή της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μπίστη, στην οποία ο τελευταίος χαρακτήρισε «πολύτιμο ποσοστό» το 17,85% που έλαβε η αξιωματική αντιπολίτευση στις κάλπες της περασμένης Κυριακής.

«Την βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς. Εμείς, κατά συνέπεια , έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε, να αναζητήσουμε λάθη, να ανακαλύψουμε την έμπρακτη αυτοκριτική, να ξεκόψουμε οριστικά με συμπεριφορές που αποδεδειγμένα μας έβλαψαν» συνεχίζει ο κ. Μπίστης στην ανάρτησή του, η οποία βρήκε «σύμφωνο» τον Παύλο Πολάκη.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Μπίστη:

«Αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά, θα τον έλεγα παλαβό. Αυτό το πολύτιμο ποσοστό, αυτοί οι πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι το εφαλτήριο για το αύριο της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Ίσως σήμερα δεν το συνειδητοποιούμε αλλά έχει – και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον- μεγάλη σημασία ότι δεν μπόρεσαν να σπάσουν την σπονδυλική στήλη της

Αριστεράς μας που ήταν ο δεύτερος στόχος της πολυπρόσωπης συντήρησης. Επίσης η προσπάθεια ενίσχυσης άλλων δυνάμεων σε βάρος της δικής μας Αριστεράς έδειξε τα όρια της. Με πενιχρό κέρδος 0,4% και 0,2% και με ένα σκληρό αποκλεισμό λίγο κάτω από το όριο του 3%, μπορούν ίσως να δουν τα αποτελέσματα του μονομετωπου αγώνα που χρόνια τώρα διεξήγαγαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Την βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς. Εμείς, κατά συνέπεια, έχουμε υποχρέωση να συζητήσουμε, να αναζητήσουμε λάθη, να ανακαλύψουμε την έμπρακτη αυτοκριτική, να ξεκόψουμε οριστικά με συμπεριφορές που αποδεδειγμένα μας έβλαψαν.

Κυρίως να αναζητήσουμε τους λόγους της υποχώρησης -σε όλη την Ευρώπη και την χώρα μας- των αξιών της αλληλεγγύης της συλλογικότητας και του ορθολογισμού ενώ ενισχύονται ο ατομικισμός, η ξενοφοβία , ο εθνικισμός, εν τέλει ο παραλογισμός. Όλα αυτά που ενισχύουν την Δεξιά και την Ακροδεξιά. Και αυτά πρέπει να γίνουν εν κινήσει, με ενότητα και σοβαρότητα που θα διασφαλίζουν την ίδια την αναγκαία σε βάθος συζήτηση και αναζήτηση».

mpistis

Πολάκης: «Σωστά τα λες…»

Με εμφανή δόση ειρωνείας, «σωστά τα λες», αποφάνθηκε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Μπίστη πως «για αυτό ανέλαβε πρωτος την ευθύνη για τη συγκεκριμένη γραμμή της κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων με την απλή αναλογική που υπήρξες φανατικός υποστηρικτής».

«Εννοώ την απουσία όποιας αναφορας στην επιδίωξη αυτοδυναμίας αν οι άλλοι αρνηθούν, όπως και έγινε!!!» κατέληξε ο βουλευτής Χανίων, υπαινισσόμενος τη λανθασμένη επιλογή της Κουμουνδούρου να «ποντάρει» στο σενάριο της απλής αναλογικής, χωρίς εναλλακτική προοπτική.

polakis