«Έφυγε» ο Πέτρος Κουναλάκης
3 years, 5 months ago
6

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, σε ηλικία 83 ετών.

Ο Πέτρος Κουναλάκης σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, ενώ στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.

Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ΕΑΡ και βουλευτής του Συνασπισμού από τον οποίο παραιτήθηκε το  2003, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις θέσεις του κόμματος έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, την οποία ο ίδιος υποστήριζε.

Ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα κ οι θεωρητικές αναζητήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. «Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.