Έγκλημα στα Τέμπη: «Μη φυσιολογική η έκρηξη» λένε οι πραγματογνώμονες των οικογενειών – Άγνωστο τι προκάλεσε το ανεξήγητο «μανιτάρι» φωτιάς
1 year, 1 month ago
6

Πραγματογνώμονες που διορίστηκαν από τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών, αφήνουν υπόνοιες για το τι μπορεί να προκάλεσε αυτό το ανεξήγητο μανιτάρι φωτιάς. 

Τα πρώτα συμπεράσματα είναι αποκαλυπτικά.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι έχουν καταλήξει στο ακριβές σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων και ζητούν να διερευνηθεί ακόμα περισσότερο το πώς ακριβώς προήλθε αυτή η μεγάλη έκρηξη, που χαρακτηρίζεται μη φυσιολογική και εκτιμάται ότι σχετίζεται με καύσιμη ύλη.

Η ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων κάνει λόγο για πολύ σοβαρά διαχρονικά και συστημικά προβλήματα σε ολόκληρο τον οργανισμό του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ/Hellenic Train.

Οι πραγματογνώμονες διαπιστώνουν κενά στην εκπαίδευση νέων σταθμαρχών και ελλείψεις σε όλο το δίκτυο που έφεραν τη συμφορά.

H διερεύνηση συνεχίζεται, με τους γονείς των θυμάτων να περιμένουν το τελικό πόρισμα για τις συνθήκες της τραγωδίας που άλλαξε και διέλυσε τις ζωές τους.

Τα βαγόνια έπιασαν φωτιά, όχι οι μηχανές

Ένα από τα ερωτήματα σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών είναι τι προκάλεσε τη φωτιά. Όπως εξήγησε στο MEGA ο Κώστας Λακαφώσης, η μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας έχει διαλυθεί, ωστόσο δεν έχει καεί.

 pronews.gr

Σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασε ο κος Λακαφώσεις, η φωτιά εντοπίζεται να ξεκινά κάπου ανάμεσα στο κυλικείο και την πρώτη θέση, ενώ στη συνέχεια η φωτιά μεταδόθηκε και στην άκρη βαγονιού 2.