Έγραψε ότι είναι χήρα και πάει στο νεκροταφείο με τον κωδικό 6 και της Έριξαν «300αρι»
3 years, 7 months ago
6

Viral έχει γίνει στα social media το χειρόγραφο σημείωμα που είχε μαζί της μια γυναίκα, η οποία επέβαινε σε λεωφορείο για να μπορέσει να μετακινηθεί. Οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο, διαπίστωσαν αφενός ότι δεν φορούσε τη μάσκα της σωστά καθώς την είχε κατεβασμένη στο πηγούνι και αφετέρου τούς έδειξε το σημείωμα το οποίο έγραφε: το ονοματεπώνυμό της, τη διεύθυνση και ως λόγο μετακίνησης «πάω στο νεκροταφείο, είμαι χήρα» με τον κωδικό 6. Στη γυναίκα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 «έκοψαν» πρόστιμο καθώς δεν δικαιολογείται η μετακίνηση στο νεκροταφείο.

Τσίμπησαν χωρίς SMS και υπόδικο

Πρόστιμο 300 ευρώ «έφαγε» και ένας 33χρονος υπόδικος σε γνωστή υπόθεση που αντιμετωπίζει κατηγορία ως μέλος εγκληματική οργάνωσης, γιατί εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο να έχει βγει στο δρόμο χωρίς να έχει έντυπη ή ηλεκτρονική άδεια μετακίνησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το dikastiko.gr, από την πλευρά του παραβάτη παρουσιάζεται ισχυρός αντίλογος

-Πρώτον ο 33χρονος είχε νομική υποχρέωση να μεταβαίνει 3 φορές το μηνα στο Αστυνομικό Τμήμα Κουκακίου. Αυτό είναι απόρροια της ανάκρισης στην οποία υποβλήθηκε για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, μετά το πέρας της οποίας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη του. Ένας από αυτούς ήταν να εμφανίζεται στο ΑΤ 3 φορές το μήνα: Κάθε 1η , 10η και 20η του μήνα.

-Χθες λοιπόν, 10 Νοεμβρίου, με την ανακριτική διάταξη αν χείρας (που περιγράφει την υποχρέωση του να εμφανιστεί) εντοπίστηκε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης κατευθυνόμενος από Γλυφάδα στο Κουκάκι. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν ή sms (περίπτωση 3 για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία) ή έγγραφη άδεια μετακίνησης. Ο 33χρονος θεωρούσε πως διαθέτοντας την ανακριτική πράξη από την οποία προέκυπτε υποχρέωση μετάβασης στο τμήμα ήταν καλυμμένος. Ο αστυνομικός πάλι όχι!

-Συνέπεια όλων αυτών ήταν να του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ ενώ πήγαινε σε μια ανελαστική υποχρέωση δικαστικής πράξης.Ο συνήγορός του Κων/νος Γώγος αναφέρει πως πρόκειται για «ένα πραγματικό περιστατικό το οποίο μπορεί εύλογα να δημιουργήσει αγανάκτηση στο μέσο πολίτη.